[]

usb voltaj olayları bios falan

şimdi olay biraz 5 bilinmeyenli denklem gibi.

usb uzatma kablosuyla wireless adaptör kullanıyorum. 2. bir usb uzatma kablosuyla telefonumu pc'ye bağladığımda wireless adaptörün elektriği gidiyor. aygıt kapanıyor. telefonu sökünce geri geliyor. donanım bulundu falan deyip çalışmaya devam ediyor.

telefonu ön usblere bağlayınca sıkıntı yok yalnız. arkadan gelen uzatmalar aynı anda devreye girince bu problem yaşanıyor.

ben ilk başta bu, telefona elektrik gönderdiği için yetersiz geliyor diye düşündüm. ama ikinci uzatma kablosuna ne takarsam (flash bellek vs.) wireless adaptör iptal.

kabloların sağlamlığından emin olduğum için anakartın elektrik dağıtımını (voltaj değeri gibi) bios'tan ayarlayabilir miyim merak ediyorum.

son: laptop değil pc kullanıyorum.

 
yok mudur ayarlanmıyor usb voltajı, jack ı yakarsın muhtemelen artırsan da.

on ve arka usb ler farklı pcb hatlardan geliyordur. sıkıntı yoksa boyle kullan. en temızı.
  • bryan fury  (08.11.10 22:45:21) 
hayır ayarlayamazsın, 220 ile çalışan cihaza başka voltaj girmek gibi olur.

fakat; biostan yada gerekli yazılımlarla işletim sisteminden voltajının sadece 'ne durumda' olduğunu görebilirsin. eğer ikisini taktığında voltajda bir dalgalanma oluyorsa, bu durumda ya anakartın yada beslemen(PSU) bozuktur.
  • hollowlife  (08.11.10 22:45:26) 
büyük ihtimal arkadaki usb girişlerinde aynı devreden elektrik alıyor ve aynı anda 5 volt elektrik gerektiren bir cihazı kaldıramıyor.

Öndeki usb ler ise anakartta ayrı ayrı bağlıdır o yüzden sorun yaşamıyorsundur.

everest ultimate indirip voltaj değerlerini kontrol edebilirsin.
  • janavarorion  (08.11.10 22:46:19) 
önce yapılacak işlemlerden dolayı oluşabilecek durumlara karşı mesuliyet kabul etmediğimi belirtirim.

bence wirelessı harici 5 volt veren başka bir kaynaktan besle. Uzatma kablosun kılıfını sıyır. büyük ihtimalle kırmızı + siyah eksi ama yinede upload.wikimedia.org linkteki pin konfigürasyonundan kontrol et kabloları d+ d- yere bağlama sakın. kabloları kes wireless'a giren kısma 5 voltluk adaptörü artı artya eksi eksiye gelecek şekilde bağla.
  • mr fusion  (09.11.10 14:10:17) 
olay çözüldü. benim telefonun usb kablosu kaçak mı artık ne halt yiyorsa o kesiyormuş elektrikleri. bugün o aklıma geldi yenisini alıp denedim %100 çalışıyor. hepinize teşekkürler.


  • cari kacik  (10.11.10 23:10:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.