[]

matematikçilere pratik matematiksel hesaplama sorusu?

uzunca bir süredir kafamı kurcalayan bir konuyu sizlere danışmak istedim bir kaç yıldır bu konu aklımdaydı sorunum şu en basitinden iki basamaklı bir sayıyı tek basamaklı ile (Akıldan)çarpıp bölme gibi dört işlemleri istediğim hızda ve kararlılıkda yapamıyorum bu da aslında doğru çözebileceğim karmaşık problemlerde bana hem hız kaybı hem de hata yapmaya neden oluyor hızlı yapsam dahi büyük oranda yanlış sonuç alıyorum parmak sağlaması yapma gibi bir lanet alışkanlığım vardı düne kadar ve nedense beynim 9.8 ve 9.7 6.9 çarpımlarının sonuçlarını parmak sağlamasıyla sağlama ihtiyacı duyuyor(buna ilkokuldaki arıza öğretmenimin neden olduğunu belirteyim) sorum da şuki akıldan yaptığım işlemlerde siz de benim gibi klasik dağıtma metodunu mu kullanıyorsunuz? yani herhangi bir işlemde benden daha hızlı işlemi cevaplayan adamın makinesi mi benden daha iyi yoksa sayıları daha pratiksel bir yolla mı çözümlüyor? bu işin bir pratiği var mıdır yani?




 
9 la herhangi birşeyi çarpmakta yöntemim şudur bak en azından bi de bunu düşün, zihinden yapıcaz hepsini, örneğin 9.17?

9 un yanındaki sayıyı 10 la çarp hemen, 170, bir tane 17 çıkar bundan, 153. maksimum 4 saniye düşünürsün. parmaklara falan hiç gerek yok;)


edit: aynı yöntemle 2 basamaklı bütün sayıları 8,9,11,12 ile falan çarpmak çok kolay...
  • deeperdown  (08.11.10 22:02:54 ~ 22:04:05) 
vallaben basamak basamak çarpıyorum daha kolayıma geliyor

67 x 8 örneğinde;

60 x 8 = 480
7 x 8 = 56

480 + 56 = 536

www.annebabaokulu.net
www.vidivodo.com
  • janavarorion  (08.11.10 22:35:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.