[]

Uydunet Msn Messenger Sorunsalı

Kablosuz NetMaster Modem verdiler. En başta biraz sinyal sorunu vardı ama düzelttiler. Speedtest testleri normal. Hız iyi.

Ancak belli bir süre msn de bir iş yapmazsam bende hala durum online görünüyor. Ama dışarıdan mesajlar ulaşmıyormuş. Daha sonra ben mesela online halden meşgule çevirdiğimde çat offline'a düşüyor messenger. Bir daha login oluyorum. Ondan sonra bir süre sorunsuz. Sonra yine aynı durum.

Delirecem, tüm gün bir meşgul bir away değiştiriyorum durumu periyodik düşmesin diye. Ama baydı artık. Önerisi olan var mıdır?

Not: Bahsetmeyi unuttum. Pingtest'te çok fazla paket kaybı yaşıyorum. Bir alakası vardır ama bilemiyorum.Yani en az %60 paket kaybı hesaplıyor. Yurtdışı serverlarda %80-90 kayıp var.

 
Aynı sorun bende de var. IRC'te bir kaç dakika bile tutunamıyorum. Bende bayağı çözüm aradım ama nanay.


  • se7enbullet  (08.11.10 20:07:14) 
şimdi 200 metre uzakta oturan bir arkadaşıma ping testi yaptırdım. Kayıp %0 çıkmış. Olay tamamen bununla alakalı gibi gelmeye başladı.


  • gelecektengelenkutupayısı  (08.11.10 20:13:58) 
62.248.80.10

bu adresten bağlantınızı kontrol ettiniz mi? bir sorun varsa söylüyor.
  • sutlu nescafe  (08.11.10 21:32:47) 
o adresi yeni gördüm. orada sorunsuz der ama deli gibi paket kaybı yaşıyorum. o zaman durum benden değil, kutudan falan kaynaklanıyor. eee bunu adamlara nasıl anlatırım ki? lan ne belaymış arkadaş

not: paket kaybı olayını çözdüm. modem ayarlarında firewall sekmesinde ip flood korumasını kaldırmak sorunu çözüyor. umarım messenger sorunu da bundan kaynaklanıyordur.
  • gelecektengelenkutupayısı  (08.11.10 22:52:37 ~ 23:22:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.