[]

Tek Başına Eve Çıkmak VS. Ev Arkadaşı ile Kalmak

Merhabalar,
Böyle de bir sorum var. Tek başına kalan, çok arkadaşla kalıp sonra tek çıkıp huzura ermiş duyuruculardan görüş alabilirsem ne mutlu bana.Tavsiye ederler mi ? Yok 3 kişi kal 2 kişi kal para biriktir mi derler ? Ama yaş da çok yaşlı değil. Ne yapacam ben para biriktirip durumu da var.

Ha bide şunu seven ve isteyen bi insanım; evim olsun, ben dayayıp döşeyeyim, huzur bulurum gibi.

farzetinki 4 birim maaş alıyorsunuz, 1 birimi kiraya gidecek bu durumda, harcamalar, elektrik su vb ile bu 1 birim 1,5 birimi biraz geçmekte tek başına çıkıldığında.
Durumum budur.

 
tek yasiyorum üc aydir. boyle bir huzur yok. eskiden 2 kisiydik. acayip para birikiyordu. simdi geriye nerdeyse sifir kaliyor ay sonunda. ama su an biriyle daha bi evi paylastigimi dusunemiyorum.

not: eski ev arkadasimla aramizda da bir sorun olmadi.
  • Ms._mystery  (07.11.10 21:54:29) 
4 birim maaşın 1 birimini kiraya verecek bir işte çalışıyorsan ya ben de oraya çıkayım ya da ben de o işi yapayım...


  • cnky  (07.11.10 21:56:47) 
istanbul dışında küçük bir şehirde yaşasam 6/1 birim oluyor benim için.


  • karahan  (07.11.10 21:58:37) 
Yalnız başınıza zaman geçirebiliyorsanız yani bir uğraşınız hobiniz vs varsa ya da gelip gideniniz çok olursa tek başınıza çıkmak çok mantıklı, ne başınızı ağrıtan olur ne de canınız sıkılır.


  • johan sebastian  (07.11.10 21:59:47) 
ev arkadaşıyla yaşamak-en yakın arkadaşın da olsa- ciddi bir sabır ve maharet gerektirir, herkes yapamaz.

tabiki tek! hele de yalnızlıktan hoşlanan biriysen değme keyfine
  • ennoia_  (07.11.10 22:35:19) 
yüksek planların var ise iki kişi idealdir... yani 4/1 kira diyorsunda en az 8/1 kadarını da elektirik, su, doğalgaz ve diğer faturalar karşılıyacak. yani 8/3 ü eve yatırmak demek 2000 liranın 750 lirasını olduğu gibi eve yatırmak demek. bence iyi para ama bölündüğünü düşün 350-400 liranın cepte kaldığını düşün, bir otomobil taksiti demektir.

şimdi benim kafa rahat değil tabi, tuzun kuruysa takma kafana tek başına yaşamanın keyfi başkadır. yazın evde nudist takılmak mesela... parayla ölçülemez :)
  • arph  (07.11.10 22:44:55) 
bende tek yaşamanı tavsiye ederim. şölede düşün istanbulda merkezi bir semtteysen ve 3 kişinin yaşayabileceği bir ev tutmak istiyorsan 3 odalı bir daire tutman lazım bu dairelerde bin liradan başlar iyi bir şey olsun dersen daha da artar. üçe böl 300 400 düşer. iyi araştır şöle bir oda salon stüdyo tarzı 500 e bulabilirsin üç kuruş fazla verirsin kafan rahat olur milletin pisliğini çekmezsin.


  • bytarik  (07.11.10 22:52:14) 
tabiki de tek kal. akvaryum da al bi de nargile.


  • acimasiz gercekler  (08.11.10 02:43:18 ~ 02:43:56) 
galiba senin aradığın duyurucu benim:) 6 yıl kadar bikaç ev arkadaşıyla yaşadıktan sonra tek yaşamaya başladım. şöyle özetleyebilirim:

+ başına buyruksun, kimseyi rahatsız etme derdin olmadan özgürsün
+ kimsenin seni rahatsız etmesi derdin olmaz
+ sorumluluk konusunda kimseye hesap vermezsin. neden bulaşıkları yıkamadın veya bu dergiler neden gene ortalığa yayılmış diye hesap soran olmaz. seni ne zaman rahatsız ederse o zaman halledersin.
+ başka insanların hareketlerinden sorumlu olmazsın (kiradan kendi payını ödemediği için ev sahibiyle takışma, üst komşuyu rahatsız etmesi, vs.)
+ evin yine kalabalık - sosyal bir ortam olabilir. tek farkı, sen istediğin sürece, sen istediğin kadar.

- maliyet.
başka da eksisi yok :) değer mi, bence değer.

tavsiye olarak da şunu söyleyebilirim, sosyalliğinden, girip çıktığın ortamlardan bir şey kaybetmemek için, tek başına yaşayacağın yer merkezi bir yerlerde olsun. yani atıyorum gaziosmanpaşa'da 110 m2 kombili, hilton banyolu bir ev yerine, kadıköy rıhtıma yakın bir yerlerde daha küçük, içi çok da lüks olmayan bir evi tercih et. toplumdan uzaklaşma.
  • atesikus  (08.11.10 06:44:07) 
Maliyet dışında tek kalmanın birçok avantajı var. Kafan daha rahat olur. aynı evin içinde olmak bazen zor. ben çok rahatım hiçbirşeyi sallamam diyen biriyseniz çok olmaz ama denildiği gibi karşı tarafa göre daha titiz,düşünceli ve kuralcıysan ne olursa olsun batıyor bir şekilde. ben şu anki arkadaşımla arkadaş olarak iyiyim ama konu ev paylaşımına gelince büyük bir pişmanlık içine giriyorum niye kendi başıma oturmadım diye.

Bir de evim olsun,dayayıp döşeyeyim severim demişsin.Senin özene bezene bilmem kaç taksitle aldığın eşyayı ev arkadaşın senin kadar önemsemeyip içine edebilir mesela. o zaman başlarım böyle ev arkadaşına durumu oluyor.

Ayrıca evde daha özgür olursun. o gelecek bu gidecek hepsi senin insiyatifine kalmış. işten geldin saat 21'de mesela, evde gıcık olduğun bi tip götünü yaymış senin koltuklara. uyuz bi durum yani bence. ben tek kalırken şu an olduğumdan daha rahatmışım bilememişim değerini.
  • berrak sudaki kırmızı balık  (08.11.10 19:58:53) 
yoa karar verebildiniz mi? :)


  • Ms._mystery  (08.11.10 23:01:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.