[]

elimin üstü zımpara kağıdı gibi

evet. gerçekten elimin üstü nasıl desem böyle pütür pütür. ıslatınca geçiyor kuruyunca tekrar oluyor. belirsiz aralılarla oluyor bu.(2-3 ayda bir) anneme söyleme gafletinde bulundum telefonda, vitaminsiz kalıyosun ondan dedi. ancak vücudumdaki her değişikliği vitaminsizliğe yorduğu içün pek ciddiye almadım. norveçli bir balıkçı da değilim ki ellerim çok yorulsun ezilsin. hakkaten niye böyle benim elim?




 
behçet hastalığı için tetkikleri tam olarak yaptırınız.


  • kidmanist  (07.01.08 00:50:20) 
1 ay önce yalnızca tek elimin iki parmağında olmuştu. şimdi geçti.

seninki ne zaman ortaya çıktı ilk kez? ve ne kadardır devam ediyor?
  • can see  (07.01.08 00:52:48) 
ilk ne zaman ortaya çıktı hatırlamıyorum ama yılda bir ya da iki kez oluyor genelde. ve 2 hafta falan kalıp gidiyor. ancak tesadüf müdür bilmem genelde yılın en soğuk günlerinde oluyor. soğuktan da olabilir gibime geliyor ama tamamen sallamadır.

behçet mehçet noluyor yahu korkutmayın beni
  • temasettin  (07.01.08 00:57:52) 
inşallah behçet değildir evlerden ırak, felaket tellallığı yapmayayım. doktorlar genellikle ilk akla gelen hastalıktan başlayıp tedavi yoluna giderler. uzamasın mevzuu diye, erken teşhis iyidir ayrıca.

"dikkat edersen bizim bir şerafettin abi vardı" olayına girmedim.

bu vesile ile tahkir ve tezyif ettiğim doktorlardan da özür dilerim.
  • kidmanist  (07.01.08 01:31:33) 
nemlendirici kullan.


  • kimlanbu  (07.01.08 01:54:02) 
dove krem birebir..
yazılısı heralde boyle..

  • isott  (07.01.08 02:18:04) 
behçet mehçet getirme böyle şeyleri aklına,hassastır ellerin ondan oluyordur,hem zaten havalar buz gibi,gayet doğal bence bu,bol bol nemlendirici kullan,neutrogena mesela,


  • im2shy  (07.01.08 06:41:32) 
Nemlendirici krem, Bepanthene (Merhem ve krem olanı var. İkisini de deneyin) kullanmanız ve ellerinizi her akşam sabunlu ılık suda bekletmeniz faideli olabilir. Bir de elinizi gün içinde direkt soğuk havaya maruz bırakmamak açısından yünlü eldiven kullanmak da işe yarayabilir.


  • inatci kahraman aga  (07.01.08 09:17:09) 
Soğuktan olduysa şöyle bir reçetemiz var, ailemizde senelerce test edilip onaylanmıştır:

Sıkılmış limonları alıyorsunuz (yani suyu gitmiş, kabuğu posası kalmış halini), bunu varsa sobanın üzerine koyuyorsunuz. Soba yoksa bir tavada baya ısıtarak sıcak sıcak elinize sürüyorsunuz geçiyor. Garip ama gerçek, evet.
  • sui  (07.01.08 11:22:00) 
eskiden benim de olurdu (sadece kış aylarında) doktorlar kışın elleri yıkadıktan sonra iyice kurulamayı tavsiye etmişti


  • joe feyzullah  (07.01.08 14:12:09) 
suyla fazla uğraşmayın, muhtemelen egzama


  • mentirosa  (07.01.08 17:16:46) 
Soğuktan oluyor. Bizim evde ben dışında herkeste olur. Vazelin, nemlendirici, limon, hepsi işe yarar.


  • harzem  (07.01.08 22:03:41) 
nemlendirici ihtiycı gibi geldi bana. özellikle soğuklarda oluyorsa. ama dediğin gibi pütür pütür bi kurumayı marketten alınan sıradan nemlendiriciler kesmez genelde. paraya kıyarım diyosan body shoptan yoğun bakım el kremi al (almond oil hand rescue treatment). ben yaz kış bahçeyle uğraşan anneme almıştım, bebek poposu modunda geziyo şimdi. garantilidir yani.


  • cereal killer  (07.01.08 22:32:42) 
ayça şen'den duyduğum bir krem var, lapitak. 6.5 ytl gibi bir fiyata eczanelerden temin edilebiliyor. oldukça başarılı buldum ben şahsen, bir iki kullanımda bile farketti..


  • hobele  (08.01.08 20:43:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.