[]

ev boyama badana

daha once eline firca almamis iki kisi olarak, ortalama buyuklukte (2oda bi salon) bir evi internetteki videolardan falan ogrenerek boyayabilir miyiz? yoksa cahil cesareti mi bizimkisi? iki haftasonu tam gun calisip bitirebilir miyiz?




 
tabi ki boyarsınız. dikkat etmeniz gereken konu; bir odayı aynı kova ile boyayın. yani.. "aaa boya bitti biraz daha hazırlayalım" demeyin.

kesmelere dikkat edin.
önce tavanı boyayın. tavanı boyarken korkamyın yan duvarlara değebilir. ama değdirmemeye çalışın.
-1. katı atarken çok fazla özenmeyin duvarda boş yer kalmayacak şekilde boyayın.
-2. kat her şeyi kapatıyor zaten
-tavan--->duvarlar-->kesmeler sırasını izleyin.
  • janavarorion  (05.11.10 21:31:34 ~ 21:31:52) 
kesme dediginiz duvarin koseleri, kenarlari mi? duvarlari silindir seklindeki fircalarla (adi ne ki onlarin) boyayalim, kenarlari firca ile boyayalim diyoruz. olur di mi oyle? firca izi falan mi yapar yoksa?

ben de iki kat nasil ugrasacagiz diyordum, ilkine ozenmeme gerek olmadigini ogrendigim iyi oldu. sagol.
  • aklimiseveyim  (05.11.10 21:43:11) 
kesme dediğim evet tavanla duvarın birleştiği noktalar. tavanı ve duvarları silindirle boyadıktan sonra yine iki kat şeklinde kesme fırçası ile köşeleri boyarsınız.

silindir seklindeki fircalar (rulo)
  • janavarorion  (05.11.10 22:12:49) 
o silindir şeyin adı rulo. rulo yu boyaya hafiften daldırın kovanın içinde ruloyu sıyırın ki boya damlamasın( bu iş için ızgarakar var onlardan alın) soldan sağa doğru fazla bastırmadan ruloyu yukarı aşağı şeklinde sür. ruloya bir de sap ayarlaki merdivene in çık yapma


  • mr fusion  (05.11.10 22:17:24) 
tesekkurler, umarim becerebiliriz.


  • aklimiseveyim  (05.11.10 22:17:27) 
bir hayli yorucu olacaktır tahminen.biz de giriştik kendimiz yapalım tadilat tamirat vs diye ama pişman olduk=)
bana sorarsanız uygun bir fiyata usta ayarlayın.bi de bunun temizliği vsi iyice dağıtma ihtimaliniz de var=)

  • demoniclewinsky  (05.11.10 22:34:29) 
boyacılarda naylonlar ve kağıt bantlar satılıyor. onlardan mutlaka edinin esyaları ve yeri kapatmak icin. şu anki duvar rengi beyazsa kolay, değilse kesinlikle astar boya alın ve 2 kat astar atın ve kurumasını bekleyin boyamadan önce. boya esnasında pencere açarsanız duvarlar arasında ton farkları olur. geniş bir leğen edinin. odayı yeşile boyamayın.


  • kayranin kedisi  (06.11.10 01:30:58) 
hakikaten temizlik falan kısmı korkutucu geliyor. artık herhalde bir odayı boyayacağız, baktık yapamıyoruz, usta getireceğiz. @kayranin kedisi, tamam, yeşile boyamayacağız :)


  • aklimiseveyim  (06.11.10 05:25:54) 
ilk tavan kestirmelerini yaparsanız, fırçanın izi fazla belli olmaz tavanda, sonra rulo ile tavanı boyarsınız. aradan bir kaç saat geçtikten sonra tavanın ikinci katını da boyarsınız.
sonra duvar kestirmelerini yapmanızı öneririm. Çünkü duvarlarda fırça izi çok belli olur kestirmeyi sonra yaparsanız. kestirmeden sonra rulo ile ilk kat. bir gün beklerseniz eğer, neresi boyanmış neresi boyanmamış daha iyi belli olur. Boya seçimi sırasında ev kendinize aitse eğer masraftan kaçınmayın kaliteli boya alın, ama kira ise alt-orta kalite plastik boya alın. suyla karıştırırken ayarını tutturmak için köpürmesine özen gösterin. çok koyu olursa duvarda hemen kuruyacaktır ve kötü görünüm olur. Boyayı inceltirken iyice karışmasına özen gösterin.
Tavan ve duvarları boyarken rulonun 'açılmasını' sağlayın, ilk başta anlamayacaksınız ama bir süre sonra ne demek istediğimi görürsünüz.
Kolay gelsin.
  • sx  (06.11.10 13:07:02) 
boyayı inceltmek için ne kadar su katmam gerektiği boya kutusunun ustunde yazıyordur değil mi?


  • aklimiseveyim  (06.11.10 16:19:58) 
evet yazıyor :)


  • janavarorion  (07.11.10 00:52:08) 
Tesekkurler :)


  • aklimiseveyim  (07.11.10 01:29:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.