[]

Yazı yazmak için program

Bir şeyler yazıyorum kendimce, word'ün teması bana sanki işim için rapor hazırlıyormuşum tadı veriyor, Ne kadar ilham geldiyse uçup gidiyor. Word dışında, afili olmayan, sadece roman vs. yazmak için olan ve görünümü hoş bir program var mı? Roman yazarken ne kullanıyorlar yazarlar (kalem kağıt en güzeli aslında ama bilgisayar ortamı için soruyorum)




 
Editpad var.
www.editpadlite.com

  • sttc  (05.11.10 19:14:31) 
Word'le sayfanın tipini kitap gibi görünecek hale getirebilir sayfanın background rengini de istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Kitap havası yakalarsınız böylelikle. Ayrıca şunu eklemek istedim. Kitabınızı bastırtmak istediğinizde yayınevi kullandığınız programın uzantısını açamadıklarını söyleyebilirler. Size sorun çıkarabilir bu. Word iyidir yani.

img607.imageshack.us
  • nesin sen iki kollu adam falan mi  (05.11.10 19:15:08 ~ 19:27:37) 
celtx var senaryo yazmak için. roman için de kullanılabilir belki...


  • gijilti  (05.11.10 19:43:57) 
  • celeron 300a  (05.11.10 19:45:47) 
roman, öykü vb. kurmaca metinler yazmak için mac'te mevcut yazı programları gibisi yok. (deneyimle sabittir) mac'in kendi ofis uygulaması olan iwork'ün word muadili olan pages'de çalışırken ekranı fullpage yapınca karşınızda yalnızca beyaz bir sayfa ve onun siyah (veya başka bir renk dilerseniz) arkaplanı çıkıyor. tıpkı daktiloda yazmak gibi. yakın zamana kadar bu özellik mac için üretilen office'teki word'de yoktu ama en son çıkan mac office word'de artık bu özellik de var. eğer yurtdışından bir macair getirtebiliyorsanız şahane bir bilgisayarın yanı sıra her yere taşıyabileceğiniz çok hafif ve şahane bir yazı aletiniz de olmuş olur. benimkisi bir öneri yalnızca. ancak şurası kesinki başta dediğim gibi roman, öykü vb. yazmak için mac üzerindeki yazı programları birebir. ilgili link:

www.apple.com

ayrıca şurada gerek mac gerek pc için kullanılabilen yazarlar için tasarlanmış yazı programları mevcut:

www.izedebiyat.com
  • microfiction  (05.11.10 21:29:12 ~ 06.11.10 00:24:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.