[]

Akıllı Tahta, nedir ne degildir?

ptesi gunu bir okulda muzik ogretmenligine basliyorum.

muzik dersliginde akilli tahta yok ama siniflarda var sanirim.

bu durumda muzik dersligini mi yoksa siniflari mi kullanacagim o muamma.

muamma cunku hayatimda akilli tahta kullanmadim?

zor mudur? yoksa bilgisayar bilen (ki 6 yasimdan beri kullanirim deli gibi bilgisayar :)) birisi icin cocuk oyuncagi mi?

kullanan var mi?

fatih ilcesinin tum okullarina konan akilli tahta, diger akilli tahta modelleri ile ayni midir?

anlativerin su sistemi

(laptop baglanabiliyor mu? usb baglanabiliyor mu? projeksiyon seklinde de kullaniliyor mu yani?)

 
ozel kalemi ve bir alicisi var.
her turlu bilgisayari baglayabilirsin yeter ki kendi yazilimi kurulabilsin bilgisayara.

aliciyi usb ile bilgisayara bagliyorsun. kendi yazilimini yukluyorsun. program calisinca ilk olarak projeksiyon cihazindan verdigi goruntu uzerinde kalibrasyon islemi yapiyor. kalem ile gosterdigi noktalara dokunuyorsun, o kadar.

ondan sonra o kalem senin mouse'un oluyor.
  • fader  (05.11.10 14:53:48) 
fader'ın bahsettiği "kendi yazılımı" büyük ihtimalle eBeam'dir. bi yerlerden demosunu (ya da malum yollarla tam sürümünü) edinip inceleyebilirsin.


  • kibritsuyu  (05.11.10 15:09:24) 
akıllı tahta bir balon. en iyi teknoloji malesef en iyi öğretim yardımcısı olamıyor.

teknolojiden anlayan ve iyi öğretmen olanların bile bir iki kereden sonra bu tahta ile uğraşmadıklarını biliyorum.
  • paranoid corpse  (05.11.10 16:39:59) 
akıllı tahta markasına modeline göre son derece kullanışlı olabiliyor. benim eski çalıştığım okulda dincisinden matematikçisine kadar öğretmenlerin %90'ından fazlası bir şekilde kullanıyordu.

sorunuza gelince; benim gözlemlediğim kadarıyla kullanımı hiç zor değil. takıldığınız yerler olursa muhtemelen okulun ilgili bölümü size yardımcı olacaktır.
  • 386 dx  (05.11.10 19:23:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.