[]

para biriktirmek

dostlar yakında ilk maaşımı alacağım.biraz borcum var, önce onu ödemeyi düşünüyorum.kalanını biriktirmek için en iyi yöntem nedir?hem param değer kaybetmesin, hem de aklıma estiğinde kolayca harcamayayım.öyle çok bir para değil onu da belirteyim.




 
birikecek olan mebla ne kadar? ona göre yol gösterebilirim.


  • alkolik imam  (05.11.10 12:10:19) 
ayda 1000 lira kadar kenara koyabilirim.


  • sanxis  (05.11.10 12:47:27) 
faize yatır, uzun vadeli bi şey olsun mesela bir sene.


  • ikinci ihtimal  (05.11.10 12:48:42) 
ayrı bir hesap aç, maaşın yattığı gibi 1000 lirasını oraya koy.


  • 386 dx  (05.11.10 12:52:40) 
çeyrek al koy kenara


  • atrin  (05.11.10 12:54:52) 
bu aralar dolar babayı almış durumda, hazır düşükken dolar alabilirsin.

her ayın başında ayırabildiğin kadar miktarla altın alıp kenara koyabilirsin.

biriken paralarla tatile çıkarsın, sevdiklerine hediye falan alırsın, ya da o parayı ev/araba için peşinat yaparsın.

neyse, bunlar teoride mümkün olup pratikte pek de uygulanamayan şeyler. gerçekleşmeyecek planlar dünyasına hoşgeldin hacı :)
  • matthias coltrain  (05.11.10 12:58:05) 
altın alabilirsin. ben cebimde nakit olunca pek har vurup harman savuruyorum. altın olunca bozdurmasına üşenip harcamaktan vazgeçebilirsin.

edit: bu arada dolara güvenme. fed dolar basımına başlıcakmış yakında. baya bi değer kaybetcek gibi duruyor.
  • emrag  (05.11.10 13:08:30 ~ 13:24:24) 
b tipi yatırım fonu alın.en ideali.b tipi likit fon.paranız azalmaz ancak artış miktarı çok azdır.sonuçta 1000 lira korunur.bir ay sonra da atıyorum 1020 lira falan olur.onu almak için yatırım hesabı açtırırsınız mevcut hesabınıza.atm'ye gittiğinizde bakiye bilgisinde onu göstermez.bozdurmadan çekemezsiniz.


  • grgn  (05.11.10 13:12:43 ~ 13:15:34) 
bence borca gir. para biriktirmenin en mantıklı yolu eksiklikleri taksitle borca girerek ödemek gibi. misal aylık bin lira kenara koyabiliyorsan 4-5 bin liralık bir ürün varsa kafanda onu al, taksit taksit öde derim.

bir diğeri b tipi likit fon.
şu aralar epey karlı gitmekte.

benim tavsiyem borca girmek demek zaten para biriktirmek demek felsefesinden hareket etmen :)
  • yoa  (05.11.10 13:24:35) 
yapı kredinin altın hesabı var. ben onu kullanarak ayırabileceğim para kadar altın alıyorum ve o hesapta tutuyorum. böylece çeyrek altın vs tarzı derdim olmuyor, hırsız girerse çalar mı şeklinde korkum da olmuyor. başka bankalarda da vardır belki, bir araştırın derim.


  • vejeteryan vampir  (05.11.10 13:31:25) 
kesinlikle bir mala bir şeye yatırmak en mantıklısı,aksi halde hiç kenara atamıyor insan hemen +1000 liralık yaşamaya başlıyorsun:) ev araba vs. alamıyorsan ben paramı koleksiyon yaparak değerlendiriyorum. örn. eski selanik kartpostalları topluyorum ebay den, hayatta değer kaybetmez zart diye de satılır ilgini çeken bu tarz bir şey varsa değerlendirebilirsin. değişik oldu biraz ama gidebilir...


  • geldim yoksun  (05.11.10 16:21:48) 
borca gir. ileride kolay paraya çevirebileceğin birşey al. araba olur, arsa olur, altın olur. borca girmek kadar sağlam para biriktirme yöntemi bilmiyorum.


  • and justice erol  (05.11.10 17:08:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.