[]

Yeni anakart ve toplu çökmeler

(git: 190318) bu duyuruda da tartıştığımız gibi sorun anakarttaymış ve değişimini yaptık. kurulumda verilen bir iki hataya rağmen kurulum da oldu. programları kurdum.. neyse buraya kadar sorun yok. ama sorun bundan sonra başladı. öncelikle firefox olmak üzere (delicesine sürekli çöküyor) bütün tarayıcılar belirli bir kullanımdan sonra çöküyor veya kapanıyor. keza winamp da, messenger da ve bilimum benzer programlar çöküyor. adobe flash player çöküyor. daha da kötüsü çok sık olmasa da bilgisayar kendi kendine reset atıyor.

netten araştırdıklarım ve benim şahşi düşüncem ram'lee ilgili bir problem olduğu yönünde. başka bir nedenden ötürü bu tür hatalar oluşabilir mi? yoksa ben mi çok şansızım. yoksa eski anakart pörtlerken yanında ram'lerin birazınıda mı götürmüş.

yazık değil mi şu cillop gibi anakarta ve verdiğim paraya..
www.gigabyte.com.tr

bilgisayarın diğer özellikleri şöyle:
AMD ATHLON 64 3200+
TWINMOS 1GB 533Mhz DUAL CHANNEL KIT DDR2
XFX NVIDIA GEFORCE 7600GS 256MB

bios verileri de şöyle:
vcore 1.408V
DDR2 1.8V - 1.888V
+3.3V - 3.328V
+12V - 12.112V
system temperature - 41 C
cpu temperature - 39 C

 
pinti falan mısın o ne anakart ya :D bende cillop dedin bişi sandım :P

şaka bi yana çok büyük ihtimal ram sorunlu, ram durumunuz ne? (kaç gb, kaçlık modüller)
  • mortar  (04.11.10 19:10:28) 
@mortar
cillop dediysem kalitesinden değil yeniliğindendir :))

duyuruya ekledim ram tipini ve durumunu. önceki anakartta çalışırken sorun yoktu ramlerde, anakart gittiğinde acaba ram'leri de götürme ihtimali var mı? varsa nasıl olur bu ram'in bozulması. çünkü yeni anakartta çalışmaması için hiçbir terslik yok ram'lerin. değil diğer taratıcılar firefox'un çöktüğünü hiç görmemiştim önceden.
  • yaseka  (04.11.10 19:17:31) 
herhangi bir program çökünce caps alabilir misin veya hatayı buraya yazabilir misin? bu arada psu ne marka ve kaç watt?


  • mortar  (04.11.10 19:48:55) 
www.cimri.com kasam bu 350W.
yukarıda resimlerini koydoğum internet explorer hatasını winamp ve diğer benzer programlarda veriyor. google chrome'da diğer resimdeki şekilde hata veriyor. mozilla bildiğimiz çökme habercisi şeklinde hata veriyor. şu iki günde o kadar çok verdi ki mozilla hatayı artık alıştım, bilindik oldu. benim anlamadığım ram bunlara nasıl sebep oluyor. lakası ne tam olarak. en azından bu çökmeler için.

  • yaseka  (04.11.10 20:29:42) 
birde 533 Mhz lik ram'lere verdiği destek listesi içinde benim ram'in markası ve ismi görünmüyor. sebep bir ihtimal de olsa bu olabilir mi? yoksa yeni bir ram almanın mı zamanı geldi ya da bu sorunların ram ile alakası yok mu?

download.gigabyte.eu

ayrıca memtest programındada şu hatayı verdi.

i54.tinypic.com

demekki ram'lerde bir cortlama var.
  • yaseka  (04.11.10 22:43:40 ~ 23:18:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.