[]

acil.. avukat yardımı

sevgili ekşiduyuru sakinleri içinizdeki avukatlara ihtiyacım var özellikle imar vs. durumları hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olanlar..

olayımız konumuz şu:
senelerdir oturduğumuz evin karşısında bulunan boş arazi son 3 senedir otopark olarak kullanılmaktaydı. burada eskiden hamam yapısı bulunmaktaymış. arazi doğal olarak Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait. Bu sabah uyandığımızda otoparkın kapatıldığını ve bu arazinin Dinci bir vakfa verilip medrese yapılacağını öğrendim. İnip arazide bulunan vakıflar genel müdürlüğü yetkilisi ile görüştüğümde ise bana olayı doğruladı. Proje detaylarını ve izin-imar-koruma kurulu kararlarını sorduğumda ise mail at genel müdürlüğe cevabını verdi. bende bilgi edinme çerçevesinde Vakıflar Genel müdürlüğüne yazı yazdım daha doğrusu mail attım ve takip numarası aldım. Ne zaman bilgilendirme cevabı gelir ne yapabilirim bilemiyorum. Bu inşaatı durdurmanın yolları nelerdir? Nerelere başvurabilirim ve ne gibi kararlar çıkartabilirim? bu konularda çok acil yardımcı olursanız çok sevinirim.

not: istanbul-üsküdar'da bahsettiğim arazi.

şimdiden teşekkürler..

 
Medrese nedir, Türkiye de medrese yok ki. Yurt falan mı yapacaklar?


  • ilkdefa  (04.11.10 12:46:50) 
neden durdurmak istiyorsunuz.

arazinin boş kalmasını istiyorsanız, siz satın alıp boş bırakabilirsiniz. ama bir başkasına ait araziyse elbet bir bina yapılabilir.

medrese(!) yapılmasına karşıysanız biraz siyasi olarak mücadele etmek gerekir. belediye meclis üyeleri imarı veren kurullar, vakıflar genel müdürlükleri karar verir ne yapılacağına.

mahkemeler yürürlüğü durdurabilir en fazla. ama usulüne uygun yapılırsa o da zor
  • efruz  (04.11.10 13:19:17) 
biraz daha detay verecek olursam: burayı alan vakıf aziz mahmut hüdayi vakfı. kendileri bu araziye çok yakın bir mesafede konuşlanmışlar ve buraya sürekli olarak başka illerden insan gelip dua etmektedir. bu bahsettiğim araziden önce yaklaşık 100 mt ilerisindeki bi okulu yıkıp buraya diğer illerden gelen insanlar için hem ibadet hem de yaşama alanı yapmak istemişlerdi. işin ilginci okulun yıkılmasına izin veren belediyeyi mahalleli mahkeme kararıyla vazgeçirmişti. bizim evin karşısındaki arazi ise osmanlı döneminden kalma hamam yapısı. restorasyon edilmesi o arazideki tek yol. ama bu vakıf o büyük araziyi tamamen kapayıp okul arazisi için gerçekleştiremediği şeyleri bu arazi için düşünüyor.

sevgili efruz: arazi satılık olsaydı alma durumu olurdu zaten ama burası hiç satılığa çıkmadı. sadece 49 yıllığına kiralandı. otopark kullanımı için. şimdi böyle bir yapı olayı ortaya çıktı. ne bir ihale ne de bir satış duyurusu geldi.

ayrıca bir arazide nelerin yapılabileceği önceden hazırlanmış olan kentsel planlarda vardır. bu arazi ibadet alanı olarak gözükmemekte. aynı zamanda vakıflar genel müdürlüğü imar planları üzerinde değişiklik yapma hakkında sahip değildir.
  • faaip de oiad  (04.11.10 13:34:44) 
bu durumda yapacağınız en uygun yol, benzer hassasiyetlere sahip derneklerin sizin semtinizdeki şubelerine başvurmak olacaktır. Daha güçlü destekçiler bulabilirsiniz.

Olayı sevseniz de sevmeseniz de mutlaka politik olarak çözebilirsiniz. Kendinizden ödün vermek durumunda kalabilirsiniz. Çünkü herkez kamplaşmış durumda.
  • ilkdefa  (04.11.10 14:03:52 ~ 14:12:03) 
@ilkdefa: hocam kendimden ödün vermem benim için pek bi sorun oluşturmaz. zira daha 22 yaşındayım ve önümüzdeki eylülde italayaya yerleşicem işlerimin aksaması vs. gibi bi durum söz konusu olamaz. anca uğraştığım zaman hayatımdan çalınmış olur ama engel olabilirsem başka bir şey hiç problem değil yeter ki çözeyim şu sorunu :)


  • faaip de oiad  (04.11.10 19:22:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.