[]

canon 400d'nin gideri var mı?

Fotoğrafçılık kursuna yeni başladım. Canon mu Nikon mu derken öncelikle nikon d90'da karar kılıp sonrasında çok pahalı olduğunu düşünüp d5000 almaya karar verdim. Paramı her şeyimi hazırladım haftasonu almaya gittim fakat ellerinde kalmamış gelince haber verecekler. Buraya kadar her şey yolunda, derken bugün bi tanıdığın Canon 400d'sini uygun fiyattan satışa çıkardığı haberi geldi. Şimdi o kadar zamandır Nikon'a yoğunlaşıp modeline de karar vermişken bu teklif kafamı karıştırdı. Tek sorun 2. el olması temiz kullanılmış fakat üstüne o kadar yeni model çıkmışken şimdi ben 400d'yi alınca mutsuz olur muyum. 400d'yi alırsam ekstra 2 lens ile birlikte d5000'in sıfır fiyatına denk geliyor. Şimdi ben napayım?




 
Fotoğrafı göz çeker, makine değil. Çok klişe oldu biliyorum ama doğrusu bu.

6 yıl boyunca 30 yaşında bir Canon A1 ile nefis fotoğraflar çekip para kazandıktan sonra uzun süre ara verdim. Sonra başka işlerden para kaznıp bir Nikon D90 aldım ve emin ol çektiklerim hiç bir şeye benzemiyor çünkü çok soğudum bu işten.

Ucuz makineyi al, eğer devam edeceksen ve elindeki makine sana yetmezse zaten bir sonraki makineye para vermek sorun olmayacak.
Devam etmeyip makineyi compact olarak kullanacaksan asla bir üstünü aramazsın.

Hiç düşünme: kursa başlayacaksan makinenin özellikleri seni kısıtlamaz. O çizgiye geldiğinde de değiştirmek sorun olmaz.
nokta...
  • hacipsilo  (03.11.10 15:14:51) 
Üstüne yeni model çıkmış olması demek o makinanın çöp olması demek değildir.O eski makinanın bile birçok özelliğini pişene kadar kullanamayacaksın bile belki.Hem ikinci el almak hevesi görme açısından daha iyi değil mi.Ben de bi aralar vitrinde gitar görüp almıştım ama kaç senedir yatıyo gariban.Senin makina da o şekilde olmasın.Onun için bence bi dene.Hevesin devam ederse zaten onu satıp yeni makinayı yine bi şekilde alırsın.

Bence en son model in iyi model değildir her zaman.Canon'un yeni modellerinden biri eski modele oranla daha az özellik sunuyordu mesela.
  • Evocati  (03.11.10 15:34:32) 
shutter sayısına bak ona göre al.


ben ilk dslr mi alcağım zaman isteğim nikon almaktı fakat oz amanlar fiyatı çok yüksekti .bend e canon d400d mi 450d ye mi ne karar vermiştim. fransadan aldırıyordum. tam aldıracağım hafta d80 hayvan gibi ucuzluğa girince d80 imi almış oldum.

canon nikon faketmez o kadar da ona takılma bence. (aslında canon alsyadım bu akdar mutlu olamayabilirdim çok mutluyum nikonumla)

ayrıca eskiyse eski bir sorun olmaz. ikinci el alcağın içins atarken de çokf alza fiyatı düşmeyebilir. her neyse ben senin eyrinde oslam d5000 ve hatta d90 alırdım. gerçekten yüksek iso da ki performansları çokf arklı bu aletlerin. ama 400d ile de çekersin çekeceğini.
  • cedric tweedledee  (03.11.10 16:02:15) 
400d ile yapamayacağın hiçbirşey yok.


  • orpheus  (03.11.10 18:26:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.