[]

portekiz için aldığım schengen le italya'ya da girebilir miyim?

soru başlkta. ama şöyle ki portekiz'e aralık'ta italya'ya mart'ta gitcem.




 
tek girişlik aldıysan giremen


  • cisterna  (02.11.10 22:47:59) 
zaten portekizden alınan şengenle sadece portekize girilir
aynı seyahat içinde italya ya gidip italya'da portekizden daha uzun süre kalacaksan italya'ya da girebilirsin
ama biri aralıkta biri martta o iş olmaz.

diye biliyorum ben
  • cisterna  (02.11.10 22:48:53) 
2 si de 1 er sene. bu ay alcam portekz için ve 1 sene geçerli olcak. (büük ihtmalle bi terslk olmazsa yane) bu olmlu senaryoya göre. tek giriş çok giriş ne demek bilmiyorum. portekz e gtcem ordan ispanya, madrid barcelona yapıp tekrar lisbon'dan istanbula döncem. 3 ay sonra da roma ya gitcem bi kaç şehir daha görcem italya da. ordan başka bi ülkeye uğramadan döncem.


  • rentts  (02.11.10 22:50:24) 
çatur çutur girersin ama ne olur ne olmaz italya ya yakın bir yerlere inmeye bak. slovenya olabilir. portekiz vizesi degil şengen alıyosun sonucta almanyada çok kıllık yapıyorlar bir de hollanda ve fransa. alayı artiz la bunların 10 sene sonra görcem hepsini açların.


peder sureklı ıtalyadan alır vızesını ve sureklı 6 aylık alır almanya ve yunanıstandanda aldıgı vardır 6 ve 3 aylık sorunsuz gıdıp gelıyor. ve fakat bızım peder yılın 6 ayını avrupada gecırı zaten belkı sık seyaht ettıgınden ses etmıyorlardır.
  • haskoylu deli hasan  (02.11.10 22:56:46 ~ 22:58:29) 
multi denen naneyi neye göre veriyolar?


  • rentts  (02.11.10 23:02:33) 
turkıye ye malıyetı toplamda 1 mılyar euroyu bulmuz bu vı olayının almanya senede 80 milyon euro kazanıyo bu ısten. vıze ret oranı 1. almanya %14 2.fran sa %4 italya %0.5


  • haskoylu deli hasan  (02.11.10 23:03:10) 
keyıflerıne gore


  • haskoylu deli hasan  (02.11.10 23:03:55) 
ya turk hukumetı kanırtsa bıraz bunları boyle olmazda turızm ayagına susuyoruz alman vtandasları ve fransızlar turkıyeye gırerken kımlık gostermelerı yeter bırak vızeyı pasaportu. sen adam abunu verırsen durum boyle olur.
avusturya utanmadan gelmı sbızde ayrıcalık ıstıyoruz demıs turkıyede ogrencı ve akademısyenlere ıs adamalrıan yardımcı olun bızde kaldırılım demıs hemen 'ama biz şengendeyız yapamayııııızzz kiiiiiiiiii'

avrupalı dedıgın yuzsuzdur.
ben avusturya elcılıgınde vıze veren sef avusturyalının delırdıgını gormustum dıyorum 3 gunluk vıze ver aha kredı kartı banka hesaplarım(aktıf hesaplar) masaya vuruyo andaval kadın kesınlıkle mumkun degıl yasadısı bu dıye:)) yasadısı ne lan?

avusturya falan işi ırkçılığa dökmus durumda almanyanın gucu herkese yettıgı ıcın herkese baskı yapıyor ozellıkle sınırdas ulkelere kan kusturuyor. çek cumhurıyetı falan aman dıyorum yanı. bır tek macarlarda sorun yok. italya da gorece daha guclu oldugu ıcın almanyayı cok takmıyor.

o mahkeme kararını okursan almanya nasıl ısı yokusa suruyor nasıl kırpıyor bıcıyor gorursun. tır soforlerıne vıze yok dıyor ama karadan gelmelerı ıcın ıllakı sengenden geccek mesela ılk sengen ulkesı macarıstan ac bak almanyanın ızmır konsolosluguna macar vızesını almanya verıyor:)

dıyecegım o kı sen hukumet olarak boyleyse sen 4 mılyon turk (almanyadakı) boyleysen adam az yapıyor. alman basbakanı 4 mılyon turkun yasadıgı ulkede turklere hangı guce dayanarak hkaret edıp tehtıt edebılıyor bunalrı dusunmek lazızm.
  • haskoylu deli hasan  (02.11.10 23:28:36) 
insanlar doğru dürüst bilmedikleri konularda neden bu kadar hevesli yorum yapıyor anlamıyorum.

kurallar gereği schengen vizesini ilk gideceğiniz veya en çok kalacağınız ülkeden almanız gerekir. portekiz vizesini çok girişli ve marta kadar da geçerli olacak şekilde alırsanız ve önce portekiz'e girerseniz italya'ya mart ayında kolayca gidebilirsiniz. başvururken portekiz'den sonra italya'ya da gideceğinizi göstermeyi unutmayın ki tek girişli vermesinler.
  • 386 dx  (03.11.10 00:52:39 ~ 00:53:03) 
386 dx de eksik söylemiş. Birden fazla ülkeye gidecekseniz "main destination" denilen en çok vakti geçireceğiniz ülkeden almanız gerekiyor. Eğer böyle bir ülke yoksa ve siz gideceğiniz ülkelerde eşit miktarda vakit geçirecekseniz ilk gideceğiniz ülkenin konsolosluğundan gerekli vizeyi alabilirsiniz. Bu sebeple, eğer Portekiz'de


  • bcm  (03.11.10 14:06:24) 
vize başvurusunu yaptım yukarda yazanların hepsi eksik. neden derseniz portekiz çoklu vize vermiyormuş. o yüzden benim gibi hevesli olanlar varsa kursaklarında kalır. onun dışında belgeler tamamsa pek sorun çıkarmıyorlar. neyse salı günü belli olcak vizeyi alıp alamadığım. kısmet diyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar.


  • rentts  (05.11.10 10:09:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.