[]

internet yavaşlaması

speedtest sitesinden bağlantı hızını test ettim.
ping:29ms dl speed:7.0mbps ul speed:0.68mbps çıkıyor.

lakin youtube'dan video izlemek neredeyse imkansız. internet sitelerinde de aynı şekilde bir yavaşlık söz konusu. nedeni upload hızının düşük olması mı? sizde de var mı aynı sıkıntı?

not: internet paketi ttnet 8mbpsye kadar.

 
yurtdışı çıkışlarında sorun olabilir.


  • cro magnon  (02.11.10 18:14:18) 
aynen bende de var o olay. download 6.50 diyor speedtest ama youtube'a gelince kasıyor. eskiden yasak var o kadar dns değiştiriyoruz, host dosyası ile oynuyoruz diye düşünüyordum. yasak da kalktı. bilemiyorum.

edit: yeniden yasak gelmiş diyorlar. www.radikal.com.tr
  • raikkonen  (02.11.10 18:15:09 ~ 18:36:07) 
1 mb sınırsız dan 8 mb e geçtim. 2 gün önce. indirirken gördüğüm 790 kb/s bende bir hareketlenme yapsa da 8 mb'ye geçtiğimden beri net biçimde video izlerken ya da internetten müzik dinlerken sorunlar yaşıyorum. suçlu 8 mb hizmeti diye sallıyorum buradan.


  • hewit  (02.11.10 19:11:35) 
home.netone.com.tr

"Açıklama : Türk Telekom'dan alınan bilgiye göre, Türk Telekom'un yurtdışı linklerinde meydana gelen kesintilerden dolayı yurtdışı trafiklerinde problem yaşanmaktadır. Konuyla ilgili takibimiz sürmektedir.
"
  • edip  (02.11.10 19:42:01) 
dns ayarları veya host dosyasıyla oynadıysanız hızınız düşer elbette. youtube veya benzeri siteler için.


  • keller  (03.11.10 01:58:12) 
aradım ttneti aynı sorun bende de var genel bi problem var dediler "haa genelse ok o zaman sorun yok internetim yavaş olabilir" dedim kapadım


  • theos ek mekhanes  (03.11.10 02:44:13) 
2 sebebi var

1. si hat değerlerin kötüyse ondan olabilir hattın 8 mb kaldıramayabilir telefon kablon bozuk olabilir.

2. si oturduğun bölgede çok fazla adsl abonesi olabilir bu durumda band sıkıntısı yaşanıyor yani bölgenin kapasitesi sınırlı ve herkes birden girince taşımıyor bu durumda yapaılacak tek şey kapasite artırımı ki buda en az 7 8 ay alır ihale falan filan. malsef herkese adsl diye interneti aşırı yavaşlattılar eski günlerde 256 kbit bile bundan hızlıydı
  • loquacious  (03.11.10 12:52:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.