[]

Ekşi sözlük ve Duyuru gelirleri

Nedir abi durum?

ssg parayı çualla kazanıyor diyoruz ama bu durumun sözlükteki ve duyurudaki geliri
nasıldır?

mesela sözlükte google dan gelen gelir nedir , ya da background reklamlarının günlüğü ne getirir?

duyuruda da bir üstte google reklamları var bi de altta bi kaç reklam o kadar benim bildiğim başka varda ben mi kaçırıyorum?


gideri ne olur aylık bu sitelerin bide onu merak etmiştim ben?

edit: resimdeki grafik kimlanbu'ya aittir.

 
bildiğim kadarıyla ekşi duyuru zararına çalışıyor :)


  • guro1907  (01.11.10 23:12:34) 
sözlüğü bilmem de duyurudakiler sunucu masraflarını bile karşılamıyordur bence. mesela şu an mavi reklamlar boş.


  • xenophobe  (01.11.10 23:14:30) 
ekşiduyuru kapanmasın diye compumaster cebinden baya bir para veriyor diye biliyorum. bunun dışında ekşi sözlüğün binde biri filan giriyordur duyuruya o yüzden ekşi para kazanırken duyuru anca sürünüyor.


  • darknum  (01.11.10 23:14:39) 
bence duyurunun yaptığı iş yabana atılacak gibi değil. bi " donate " kampanyası başlatalım o zaman duyurucular olarak sahip çıkalım buraya.


  • bu yolun yolcusu  (01.11.10 23:17:35) 
en altta donate var ama kullanan yok. ben basıcam şimdi para, düşündüm niki bende kalsın burdan birisi bize karşılıksız eşya verdi 200-300 tl civarında. sonra yine burdan birisi sayesinde fener maçında spikerin yanında idim, vip bölümlerini gezdim. daha var mı gelmedi aklıma.


  • dieselsingle2  (01.11.10 23:30:55 ~ 23:31:26) 
hosting'i birisi sevabina karsiliyor. aylik da 300 dollar gibi bir reklam geliri oluyor burada en iyi ihtimalle. ben oyle hesaplamistim en azindan.


  • SevmeBeni  (01.11.10 23:54:27) 
Duyuru geçen sene gerçekten kötü durumdaydı, hem mevcut hosting ile sorunlarımız vardı, hemde geliri yok denecek kadar azdı (2006'dan beri açık olmasına rağmen). 2009 sonunda sitede nerdeyse her gün bir sorun çıkıyordu.

www.artibir.net'in sahibi geçen sene, ekşi duyuru'yu da takip ettiği için gel sana her türlü imkani vereyim adam edelim siteyi dedi. Yaklaşık Ocak 2010'dan beri onların verdiği hostingde siteyi daha düzgün bir şekle soktuk. Şu sıralar dreamhost'da bir sorun olmadıkça artibir.net'ten kaynaklanan hiç bir sorunumuz yok.

2006'dan beri harcadığımız tüm vakti ve emeği maliyete dökersek bu site hiç bir zaman kara geçemez. Sadece hosting'i düşünürsek, belki önümüzdeki sene bugüne kadar verdiğimiz parayı geri kazanmış oluruz herhalde.

Google ads'in bu kadar abarmasının nedeni de biraz ileride hostingi değiştirirsek biraz alım gücümüzün olması. Yoksa bana bırakacak olsanız hiç reklam koymak istemiyorum.

Donate düğmesini bir kaç ay önce kaldırdım, hem zaten kimse kullanmıyordu, hem de artık Google ads'den gelen gelir siteyi karşılıyor. İleride belki destekleyen kullanıcı gibi bir account tipi açıp ayda 2$a reklamsiz ekşi duyuru logini vermeyi düşünüyorum, ama aldığım geri dönüm bunun kimse tarafından kullanılmayacağı yönünde.

Ekşi Sözlüğü bir site olarak düşünmeyin. Ekşi Sözlük bir şirketin bir ürünü durumunda şu anda. O şirketin her şirket gibi çalışanlarından, bulundukları mekana masrafları ciddi anlamda var. Sözlüğün aylık girdisi çuvalla para ise, çuvalla çıktısı da var kesinlikle.
  • compumaster  (02.11.10 01:43:38 ~ 01:45:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.