[]

Pazarlama ve Stratejik Planlama Kitapları

Romalılar,

Pazarlama ve Stratejik Planlama'nın temel kavramlarını, stratejilerini bir bir öğreten, bu konuda az bilgili bir insanın bilgi seviyesini artıracak ders kitabı ya da iş kitaplarına ihtiyacım var. Türkçe ya da İngilizce olmaları önemli değil (İngilizce'yi tercih bile edebilirim); ancak birden fazla örnek yazabilirseniz üniversite kütüphanesinde bulmam kolaylaşır.


Teşekkürler

 
Pazarlama için haliyle Kotler'in kitapları iyi bir başlangıç, principles of marketing veya marketing management olabilir mesela, türkçe çevirileri de var bu kitapların diye biliyorum ama ingilizce olanların okuması da zevkli, yeni baskılardan birini bulursan hiç değilse internetle ilgili yeni bölümleri de okumuş olursun.

Stratejik Planlama için spesifik hangi kitaplar var bilmiyorum açıkcası çünkü oldukça geniş bir kavram böyle diyince, ama Porter'ın competitive strategy kitabı iyi bir başlangıç olabilir eğer ağır gelirse daha başlangıç türü kitapları da vardır o abinin. Veya amazon'da iyi reviewları olan business stragey veya corporate strategy kitaplarını arayarak başlayabilirsin. Biraz daha şirketin iç dinamikleriyle ilgili bir şeyler istersen Organization Theory and Design denen kitabı önerebilirim strategy implementation dersimde kullanmıştım oldukça iyi. Tabi bunların çoğu ders kitabı alıp öyle okuyarak sıkılabilirsin ama..
  • allanz  (01.11.10 22:28:52) 
bu isin en baba adami kotler dir onun yazdigi pazarlama kitaplarinin tr cevirileri vardir heralde/

edit 1,5 sn ile gec kaldim
  • thefin  (01.11.10 22:30:33 ~ 22:30:58) 
ahmet islamoğlu'nun pazarlama yönetimi kitabı da son derece iyidir bence.


  • rosencruz  (01.11.10 22:57:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.