[]

29 Yaş ve Askerlik

Yaş 29 olunca, her halükarda gidiliyor mu? O sıralarda öğrenci olunması fark yaratıyor mu?

Örneğin;

29 yaşında üniversite okuyorum, her şekilde gitmem gerekiyor ama gitmiyorum. Üniversiteyi bitirene kadar bunu sürdürebilmem (yani yakalanmamam) mümkün mü? Polislerin kimlik kontrollerinde çıkıyor mu yoklama kaçağı durumu?

Ekleme: 2012'ye kadar tecilli zaten askerlik, yazmayı unutmuşum. Tecil bittiğinde de öğrenci olunacak.

 
yoklama kacağı değil asker kaçağı çıkar, ben askerlik yaparken 35 yaşında bir kaç arkadaş vardı.

en iyisi bir askerlik şubesine git.
  • hollowlife  (31.10.10 22:47:41) 
Yani, tecil bittiğinde şubeye gözükülmezse asker kaçağı olunuyor?


  • shangrilla  (31.10.10 22:50:59) 
yurtta oda arkadasim vardi, yas sinirini gectiginde subeye gidip bi sure daha erteletmisti ama okul biter bitmez gitti. haziran'da mezun oldu agustos'ta gitti.


  • feedback  (31.10.10 23:02:22) 
dottora yaparsan niye olmasın uzun bişe doktora


  • kveldulv  (31.10.10 23:16:20) 
Fakülte öğrencisi maalesef, yüksek lisans/doktora değil.


  • shangrilla  (31.10.10 23:18:40) 
fakülte okuyan yoklama kaçağı durumuna düşüyor. Kısaca yakalanmadığın sürece sorun yok.


  • janavarorion  (01.11.10 01:32:45) 
ayni durumda ben 1 yil yoklama kacagi olarak gezdim, bu surede yurtdisi gidis-gelislerim de var, umraniye'de 1 gunde 3 kez gbt'ye girmem de var (ne bicim mahalle arkadas) sonuc: cikmiyor.

29 yas icin eger yuksek yoksa tek yol yurtdisi tecili almak, yani gevur illerinde calisip askerlik kanunu 35/g'ye istinaden konsoloslugun tecil talebi.
  • demented  (01.11.10 03:45:01 ~ 03:48:16) 
29 yaş sonu yasal olarak tecil alabileceğin son yıl ancak 30 oldun gel askere demiyorlar.

her halikarda herhangi bir 4 yıllık okul bitince eğer 35 yaşını aşmadıysan 2 yıl tecil hakkın oluyor. mesela 31 yaşında mezun oldun. ve doğal olarak yoklama kaçağısın. ama gene de 2 yıl tecil ile 33 yaşına kadar gitmeyebilirsin. yüksek lisans içinde son yaş sınırı 35 doktora için 36. bu yaşlardan sonra yasal olarak bi kaçış yok. (yurtdışı seçeneği hariç)

normal olarak yoklama kaçaklığı GBT de çıkmaz. hatta yoklama kaçağı olarak şubene gidersen git okulunu bitir öyle gel diyor memurlar.
  • orpheus  (01.11.10 20:12:03 ~ 20:12:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.