[]

Otobüsle kedi yolculuğu?

daha öncesinde uçak vasıtasıyla kedi ile yolculuk yapmıştım ancak bu sefer olmayacak gibi. zira tatil programı yeni belirlendi ve o vakitlerdeki uçak bileti fiyatları gidiş-dönüş 400tl'den fazla. bu durumda sorularım şu:

1) otobüste kedi taşınmasına (ki sakinleştiricisi verilecektir - 8 saat boyunca baygın tutabilen ve zararsız bir sakinleştirici) izin veren bir otobüs firması var mıdır? spesifik olarak ankara - izmir hattı?
2) eğer izin veriyorsa, kedinin taşındığı mekan neresidir?
3) eğer böyle bir imkan yoksa, bir kediyi bir şehirden diğerine (olabiliyorsa ucuz şekilde) taşımanın farklı bir imkanı var mıdır?

saygılar, sevgiler, teraziye tıklanacaktır...

 
bilidğim kadarıyla varan, ulusoy gibi firmalar sakinleştiricisi verilmiş ve kafesinden çıkarmadan kedi yolculuğuna izin veriyor. yine de bunu bilet almadan önce sormmanız daha iyi olur. çünkü şubeden şubeye yaklaşım değişebiliyor.


  • felagund  (31.10.10 00:07:09) 
ben bagajda tasindigina sahit olmustum varan'da. ama kurallar nasildir bilemem. muhtemelen birinde nasilsa hepsinde oyledir ve yine muhtemelen yasak fln derler. ama acip konusursaniz halledebilirsiniz diye tahmin ediyorum.


  • orcu  (31.10.10 00:09:35) 
yengem metro'yla götürmüştü. bagajda sanırım hava alan bi kısım varmış oraya koyuyolar. siz yine konuşursunuz tabi ama problem olmaz bence.


  • beyimsiz  (31.10.10 00:21:59) 
iki şirketin de müşteri hizmetlerini aradım. varan hiç bir şekilde taşımayacağını söylerken ulusoy bayram münasebeti/yoğunluğu nedeniyle taşıma yapmadığını belirtti.


  • alexander the one point five  (31.10.10 00:22:54) 
veterinerine danış önce. plegisil diye bir ilaç var kedinin kilosuna göre damla ayarı yapıp şırıngayla içiriyorsun. mışıl mışıl uyutuyor. izmir'den istanbul'a nilüferle getirmiştik bizim leoparı sorun çıkmamıştı. ayrıca aklınızda olsun mola yerinde falan çıkarayım da hava alsın diye kafesi falan dışarı çıkarmayın hayvan mala bağlıyor. direkt yolculuğun bitişinde alın. içiniz rahat etmezse kontrol edin ama ellemeyin olduğu yerde kalsın. zaten zor alıştığı bagaj ortamından bekleme tesisinin curcunasına sokmayın.

iyi yolculuklar.
  • atrin  (31.10.10 00:34:38) 
@beyimsiz: metro'yu aradım, geçen sene alınan bir kararla artık evcil hayvan taşımadıklarını söylediler.
@atrin: nilüfer'i de aradım ve kesinlikle taşıma yapmadıklarını söylediler. plgisil'i daha önce çorlu - ankara uçarken kullanmıştım ama otobüste taşıma yapılmadığı için şu anda plegisil de fayda etmiyor gibi görünüyor...

  • alexander the one point five  (31.10.10 00:51:41) 
kamil koc kabul ediyor gordugum kadariyla. bi kac kez sahit olmustum cunku.


  • somethinginthewayshemoves  (31.10.10 01:03:38) 
bilgi olsun diye vereyim. işler çözüldü gibi çünkü.
kamil koç taşıma yapabileceğini söyledi ancak hiç bir şekilde mesuliyet kabul etmediğini söyledi. ayrıca bayram doluluğu sebebiyle kediye uygun bir yer bulunamayabileceğini de ekledi. ayrıyeten havalandırma durumunu sorunca "kapakların altından da hava alıyor efendim" gibi abuk bir şey söyledi, ki, bana pek tekin bir yaklaşım gibi gelmedi
anadolu turizm ise taşıma yapabileceğinin yanında bagaj bölmesinin havalandırmalı olduğunu ve kedinin özenle yerleştirildiğini söyledi. bu açıdan anadolu turizm bana daha uygun gibi geldi.
  • alexander the one point five  (31.10.10 01:42:40) 
gece yolculuğunda dış ortam sıcaklığının baya bir düşeceğini hesaba katınız lütfen !..
bagajda ısıtma sisteminin olmaması ihtimalini de tabi...

  • jeanluc  (31.10.10 14:53:38) 
@jeanluc:
hocam kedimiz ankra kedisi olmasından mütevellit gereğinden fazla tüye sahip hali hazırda. evde her tarafın bembeyaz olmasından belli :) tabii ki bunun yanında otobüsün bagaj haznesinde buna uygun bir durum yoksa belirteceğim, uyarınız için teşekkürler. zaten yetmedi beyefendinin kazağı var, onu giydireceğiz.

  • alexander the one point five  (31.10.10 15:54:47) 
trenle gitmeyi düşünmez misiniz?
yol oldukça uzun sürüyor belki ama kediniz yanınızda gider vagonda sizinle birlikte hiç değilse :)
gerçi o kadar saat yetecek sakinleştirici var mıdır bilemedim onu da ama :s
  • exes  (01.11.10 15:12:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.