[]

çok telefonla konuşmak zorunda kalma radyasyon ve SAR

işim gereği ayda 1000 ile 1400 dakika arası cep telefonu ile konuşmak zorunda kalıyorum. kullanılan telefonun SAR değeri 1.11 W/kg imiş (Nokia x6)

bunun bana vereceği zararı nasıl en aza inidrebilirim? telefonu değiştiremiyorum ve kulaklık kullanamaıyorum maalesef şirketin verdiği telefonlar, içine sim gömülü.


 
bluetooth kulaklık?


  • sttc  (30.10.10 01:30:11) 
nokianın sitesinde x6 için bu kulaklılar var kutu içeriğinden çıkar diyor, kulaklıkla kullanabilirsin. kulaklık yoksa da handsfree konuşabilirsin.



Satış paketi içeriği
Nokia X6
Nokia Batarya (BL-5J)
Nokia Yüksek Verimli Şarj Cihazı (AC-8)
Nokia Bağlantı Kablosu (CA-101D)
Nokia Stereo Kulaklık (WH-701)
Kullanım Kılavuzu
Mini DVD
Aksesuarlar
Tavsiye edilen aksesuarlar
Nokia Bluetooth Stereo Kulaklık BH-905
Nokia Bluetooth Stereo Kulaklık BH-504
  • ceo  (30.10.10 01:32:09) 
bluetooth da değil ya normal kulaklık.


  • cedric tweedledee  (30.10.10 01:38:54) 
telefonun en çok radyasyon yaydığı zamanlar aramanın ilk yapıldığı ve size aramanın ilk geldiği zamanlar. bu anlarda telefonun biraz uzakta tutun kafanızdan. konuşurken en az radyasyon oluyor. radyasyon uzaklığın karesi ile ters orantılı olarak azalır. ara sıra kulak değiştirin. handfree konuşmaya çalışın mümkünse. konuşmalar arasına vakit koyun.

telefonun çalışma frekanslarının bir miktar ısıtma etkisi var, ancak bu güneşli bir günde 1 dakika güneşin altında kaldığınızda kafanızın ısınmasından çok çok daha az bir enerji. dna'yi parcalayacak enerjide bir elektromanyetik dalga yayılmıyor. doğrudan kanserojen bir etksii yok gibi gözüküyor, ama yine de tedbiri elden bırakmamak lazım. süreler uzun süreler çünkü.

her halukarda kablolu bir kulaklık edinin.
  • paranoid corpse  (30.10.10 02:38:40) 
hiçbir şey olmaz hayatınız boyunca tüm vaktinizi bir telefonla bütünleşik olarak konuşarak dahi geçirseniz kendinize zarar verebilme olasılığınız çok düşük


  • ssyumusakg  (30.10.10 07:59:16) 
Olur olur. Bir ara günde 2 saat kadar telefonda kalıyordum, arayana "arama!" da diyemiyordum, baş ağrıları hasıl olmaya başlamıştı bir süreden sonra.


  • shangrilla  (30.10.10 11:41:32) 
telefonla arama yapıldığı zaman ilk 3 saniye mi ne bağlanma süresi yani 80mv/bilmemne bilmemne iken gsm direklerinin yaydığı 4mv/bilmemne.
bunu elektrik mühendisi ölçüp söylemişti.
yani napıyoruz ilk aramaya başladığımızda şööyle 5 sn bekliyoruz sonra kafaya dayıyoruz.
diğer şey bulutut kulaklık ise yine radyasyon sebebi. kablosu uzun normal kulaklık en iyisi..
  • dieselsingle2  (30.10.10 12:03:32) 
eğer lokasyonunuzu ayarlayabiliyorsanız telefonunuzun en iyi çektiği yerlerde konuşun, telefon ne kadar güçlü sinyal alırsa, o kadar az ışıma yapar.


  • erostrada  (30.10.10 13:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.