[]

ford fusion, ford fiesta veya grande punto. hangisi?

İkinci el araba alacağım. 20.000 - 25.000 arası bütçem var ama 20.000'nin üstüne çok fazla çıkmak istemiyorum.

almak istediğim araç dizel ve otomatik olmalı. düşündüğüm araçlar aşağıda;

-ford fusion
-ford fiesta
-grande punto

bunlar dışında bir öneriniz var mıdır? fransız arabası olmasın kesinlikle.

ayrıca ikinci el dizel araba alırken ekstradan neye dikat etmeliyim?

 
seat ibiza araştırsan derim vw group


  • s@zan  (30.10.10 00:27:34) 
afedersin ama o bahsettiğin arabaların üzerine sıçmam ben. illa dizel ve otomatik diyosan pejo 307 falan bak. araba alırken de alacağın araba yılda 10 bin KM den fazla yapmamış olsun. yani 2008 model ama 80 bin de diyorsa ilanda koşarak uzaklaş. tipine falan önem vermem, ayaaamı yerden kessin diosan palio falan bak aq


  • los angeles  (30.10.10 00:32:52) 
@s@zan: ibiza'nın dize&otomatiği yok.


  • teritori  (30.10.10 00:35:11) 
@los angeles: sen sıçma birader. pejo'yu iyi araba biliyorsan öyle devam et.


  • teritori  (30.10.10 00:37:10) 
ford fusion hakkında bilgi vereyim.ben bunu aldım 2004 senesinde.ek araba olarak almıstım ama sehiricinde cok rahat geldiği için bayagı bi kullandım.sonra yazlığa gitti uvey evlat muamelesi gordu falan.gecen gun bir vesileyle istanbula gelmiş kendisi dedim dolanayim bi ozlemiştir.130000 km olmuş.halen cok basarılı arac.şimdiye kadar standart dısı ek masraf hic acmadı.

diğerlerini pek bilmem.
  • cizgilipijama  (30.10.10 00:46:09) 
bi arkadasimin annesi bi sure ford fusion kullanmisti ve motor ile ilgili sorunlar yasandiktan sonra satmak zorunda kaldilar. bunun disinda herhangi bir sikayetleri yoktu acikcasi ve tavsiye de ediyorlardi.

eski calistigim sirkette ben de ford fiesta kullandim kisa sure. fena degil. yakit tuketimini cok takip etmedim ama gayet ekonomikti.

grande punto nasil bi arabadir fikrim yok.

benzer klasmanda sanirim opel corsa da onerilebilir. bence guzel bi araba.
  • dengesiz pamuk  (30.10.10 01:20:53) 
2006 model, manuel, 1.6 benzinli ford fusion kullanıyorum, şu an 38000 kilometrede ve oldukça iyi sayılır. şimdiye kadar tek bir sorun çıktı, o da "gaz kelebeği" diye motorda bulunan pahalı bir parçada, onun dışında motorda hiç bir sıkıntı yok. yani üzerine sıçılmayacak bir araç kesinlikle değil ama yine de aklıma gelen özelliklerini yazarsam daha yardımcı olur:

- araba çok seri ve hızlı ancak 1.6 benzinli olduğu için benzin tüketimi fazla. ama daha önce bir yerlerde okumuştum sanırım, dizel olanı oldukça ekonomikmiş.

- yerden yüksek, şehir içi kullanımı çok rahat.

- küçük bir araba olmasına rağmen, tavanı da yüksek olduğu için çok ferah. ama bence biraz fazla yüksek, aile arabası gibi duruyor. tasarımı da kutu gibi olduğu için, görsel açıdan spor araba beklentisi olan birini hiç tatmin etmez.

- ses sistemi o fiyata sahip bir arabaya göre çok çok iyi. ancak ses sistemi ne kadar iyiyse, ses yalıtımı da bir o kadar kötü (gerçi bu segmentte çok fazla arabaya binmedim, onlarla karşılaştırınca belki bir farkı yoktur). özellikle şehirler arası yolda kullanırken dışarıdan gelen ses rahatsız edici oluyor.

kısaca benim için en büyük problem arabanın dış görünüşü:) sportif bir görünümü olmadığı için beğenmiyorum ancak onun dışında oldukça sorunsuz, güzel bir araba.
  • leans  (30.10.10 03:41:28 ~ 03:46:19) 
fusionu baştan ele.fordun yüz karası.fiesta şasesi üzerine inşa edilmiş bi araç.yol tutuşu olarak dediğim gibi fordun yüz karası.fiesta ve fusionun da yürüyen aksamından sık sık ses gelir.zaten bu iki araç şirket arabası.motorlarını bilmem.puntonun motoru iyi.gerisini bilmem.


  • fikox  (30.10.10 09:10:43) 
fiesta.


  • kayranin kedisi  (30.10.10 12:26:21) 
zaten aile arabası olarak kullanacağım için görüntü filan çok önemli değil. işlevsellik ön planda benim için. bir de az yakması.


  • teritori  (30.10.10 15:04:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.