[]

Kadinlar neden cinsel aldatmayi, duygusal aldatmaya tercih ediyor?

Cogu kadin "baskasina asik olmasindansa, baskasiyla birlikte olsun" ya da erkek arkadasinin baska kadinlar ile birlikte olmasina, biz erkeklerin sevgililerinin baskalariyla birlikte olmasina nazaran daha anlayisli yaklasiyorlar. bunun sebebi nedir? erkekler cinayete kadar isi goturebilirken, kadinlar er ya da gec "yapmaz bir daha"/"cani sagolsun" ile olayi kapatabiliyorlar. Neden?




 
"Elinin kiridir" anlayışı ve "o benim erim" görüşü damarlarında dolaştığı için olabilir.


  • sourlemonade  (28.10.10 16:39:53) 
erkeğin başkasına aşkı kalıcı olabilir, bu halde de erkek kendisini terkedebilir, ondan korkuyordur. cinselliğe ise nasıl olsa one night standdir, quickie'dir, gelip geçicidir diye bakıyorlar ve kendilerini avutuyorlar/kandırıyorlar.


  • baldur  (28.10.10 16:41:58) 
"ilişkide öncelikli değerler" sıralamasındaki farkla alakalı olabilir.. ben her türlü cinayet işlerim o ayrı =) (şaka lan şaka, her türlü yok sayarım kendisini, daha çok koyar..)


  • vercingetorix  (28.10.10 16:42:18) 
cinsel aldatma sadece ihtiyaç giderme gibi düşünüldüğü için..


  • sisljem  (28.10.10 16:43:01) 
Türkiyedeki yetiştirilme tarzının o yönde olmasından kaynaklanıyor. Kadının 2. planda olması burda da kendini gösteriyor. Diğer ülkelerde böyle olduğunu sanmıyorum.


  • nesenbilneben  (28.10.10 16:43:49) 
kadınlar salak, erkekler daha salak oldukları için (duruma göre vica versa). insan soyu olarak hepimiz komple salağız.


  • sui  (28.10.10 16:44:19) 
erkeklerin aldatmasi "ihtiyac giderme" olarak goruluyor, e peki erkekler kadinlarin aldatmasini neden "ihtiyac giderme" olarak gormuyor o zaman diye sorumu tekrar sorayim.


  • SevmeBeni  (28.10.10 16:45:51) 
hala evlenmek isteyen erkekler neden bakire kadın tercih ederken bayanlar buna takılmıyorsa o yüzden. kadına erkeğin namusu gibi bakılıyor


  • sisljem  (28.10.10 16:49:24) 
cinsel birliktelik öyle acaip birşeyki hiç manası yok ama
15 dk sonra o birleşmeden, erkek o kadını bile unutuyor eger sevgilisi falan degilse.

ama aşk, sevgi başka, hep aklında senin, başkasını seviyorsun tabii dert bu kız için.

ben mesela amsterdam da, red light çıkışı 15 dk sonra karının yüzünü bile unutuyordum.
Ama sevgililik başka, insanın aklından çıkmaz.
  • UnWaNTeD  (28.10.10 16:51:16) 
@vakvak, sorum ekonomik ozgurlugu elinde olan kadinlari da fazlasiyla kapsiyor zaten. sagduyu ile kastettigin nedir; "sadece bir eglence fazlasi degil" mi?

@unwanted, yani senin kiz arkadasin da benzer iliskiler yasasa, ayni yaklasimi "15 dakika sonra zaten yuzunu hatirlamayacak cocugun" diye gosterir misin?
  • SevmeBeni  (28.10.10 16:57:22 ~ 16:58:21) 
tek kelimelik bi cevabı var: rationalization.


  • peki  (28.10.10 16:57:44) 
evrimsel olarak kadin icin onemli olan o erkegin onunla beraber olmaya devam edip ona bakmaya devam etmesi. onun disinda disardaki birine gidip asik olup ondan tamamen ayrilmadikca gidip baskasini sikmesinde o yuzden sakinca yok.
yin evrimsel olarak erkekler icin olemli olan bakmaya devam ettigi kadinin ve dogurdugu doguracagi cocuklarin ondan olmasi onemli ki elalemin dolu icin calisip kendini heba etmis olmasin. bu yuzden kadin gidip baskasina siktirirse adamin butun kaleleri yikilmis oluyor.
sonuc: hepimiz hala magarada yasayan atalarimizla ayni dusunceleri paylasiyoruz.
bonus: kendi ekonomik ozgurlugu olan kadinlar o adamin bakimina muhtac olmadiklari icin cinsel aldatmayi digeri kadar kotu karsilayip ayrilabiliyorlar.
  • tryit  (28.10.10 16:58:37) 
@SevmeBeni:
ben bu arada bu olayı destekliyorum gibi görünmesin.
Yanlış anlaşıldım sanırım.

Hani kadınlar neden razı oluyordur? diyorsun ya
ben de diyorum ki sex daha gelip geçici birşey ondan razı oluyorlardır.

Yoksa böyle birşey ne yaparım, ne aklımdan bile geçer.
Biriyle berabersem, başkasına hayatta bakmam.
  • UnWaNTeD  (28.10.10 17:04:03 ~ 17:13:11) 
insan doğasının temeli ve her canlının varlığının tek amacı neslini devam ettirmektir.

bir kadın için sahip olduğu erkeğin bir başka kadınla sevişmesi bu manada çok büyük bir risk teşkil etmez. çünkü kadın bilir ki erkek duygusal olarak bağlı olduğu kadına dönecek ve tüm varlığını onun çocukları için kullanacaktır. seks ise bir oyun olarak kalır. buradaki en büyük risk adamın diğer kadına bağlanması veya ondan bir çocuk sahibi olmasıdır. bu durumda esas kadın adamı kaybetmiş olur.

ancak temelde kadın her zaman karnındaki çocuğun kendine ait olduğunu bilir. bir erkeğin bu şansı yoktur. sahiplendiği kadının başka bir erkek ile onu aldatması ve kendine ait olmayan bir çocuğa bakmak bir erkek için büyük bir risktir. çünkü erkek bunu hiçbir zaman bilemez.

işte bu yüzden içgüdüsel olarak erkek fiziksel aldatılmayı kadın duygusal aldatılmayı kabullenemez.
  • orpheus  (28.10.10 18:30:19) 
simdi tamamen bilimsel konusacagim:

bir arastirmaya gore erkegin, soyunun devami icin, cocuklarinin da onun gibi guzel olmasi icin guzel bir kadini istedigi, ama kadinin cocuklarinin rahat bir hayatta guvenli bir sekilde yasamasini ve de zeki olmasini istedigi icin guclü ve zeki erkekleri tercih ettigi bulunmus.
kadin icin onemli olan rahat ettirilmek oldugu icin adamin cinsel aldatmasi bir parca kabul edilebilir oluyor. bir ihtiyacti, adam antropoz donemine girdi ya da daha genc, kani kayniyor o yuzden yapmis olabilir gibi birtakim yuklemelere gidip olayla bas etmeye calisiyor.

erkekse evrimsel olarak, guzel kadinini kaptirdigi icin kuplere biniyor tabiri caizse. affetmesi cok daha zor ve agir bir surec haline geliyor.


cok onemli not! aslinda kadinlar cinsel aldatmayi affeder diye birsey yok. sadece duygusal aldatma daha agir oluyor, cinsel aldatmaya gore. mesela evliyse, evlilikleri her iki aldatma turunde de devam edebiliyor, yine beraber yaptiklari her seyleri yapiyorlar, ama kadin bunu kesinlikle affetmiyor. burada onemli olan, cinsel aldatmada daha fazla olumlu yukleme (attribution) yapmasi, olayin etkisini hafifletmeye calismasi.

ayrica kadin bence "yapmaz bir daha" demiyor kesinlikle. unutulmuyor olay hicbir zaman. hele ki "cani sagolsun"u hic demiyor!
  • Ms._mystery  (28.10.10 18:47:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.