[]

TCDD yataklı vagon nasıldır?

Şimdi biz pazar gecesi İstanbul-Eskişehir yapacağız. Daha önce Türkiye'de kuşetli vagonda seyahat etmedim. Anadolu veya Fatih treni olacak da sorum şu güvenli olur mu? Kötü anılarınız var mı yoksa saçmalıyor muyum?

edit: evet yataklı bayağı iyiymiş onu izmire giderken denemeyi düşünüyoruz ama 5 saat için koltuk bulmadığımız için örtülü kuşetliden bulduk, aldık.
teşekkürler.

 
Defalarca gittim geldim herhangi bir güven sorunu yaşamazsınız.
Yalnız siz ve beraberinizdekiler bayan iseniz bayan kompartımanından bilet alın.

  • savarain  (27.10.10 23:49:47) 
eskişehire gitmek için yataklı vagona mı bineceksiniz?

trene binme heyecanın geçip de uykun geldiğinde zaten eskişehirde oluyorsun.

kasma bu kadar?

-ama ben yata...
-tamam.
-ya ama ben o vago...
-sakin.
  • Cem Şancı  (27.10.10 23:55:24) 
bayan kompartımanı mı var ayrıca? sevgilimle kalırken anne kızın yanına vermişlerdi bizi.
son derece güvenli bence de, istanbul eskişehir arası 5 saat mi ne zaten, çok da gerekli değil.

  • :/  (27.10.10 23:59:32) 
@Cem Şancı @:/

29 Ekim tatili dönüşü olduğunu hesaba katınca koltuklu vagonlarda şu an itibariyle yer bulamamamız bizi yataklıya mecbur bırakıyor. TCDD sitesiyle başa çıkabilsek karar verdik alıyoruz...

Teşekkürler.
  • yellow brick road  (28.10.10 00:00:51 ~ 00:16:12) 
o kompartımanlarda kilit vardır içeriden kitlenir.


  • ceo  (28.10.10 00:34:00) 
not: yataklı vagon acaip lükstür.

sizin bahsettiğiniz (örtülü/örtüsüz)kuşetli vagon. yataklı vagon başka bişey. en büyük kötü yanı yataklıda yabancı biri yanınıza gelmez bunda gelir. en iyi yanı fiyatı çooooook daha ucuz.
  • darknum  (28.10.10 02:51:54) 
kuşetli başka şey, yataklı başka şey. kuşetlide normalde dört kişilik karşılıklı oturaklar olur. akşam olunca oturduğun yerin tepesindekini de indirir dört kişilik yatağa çevirirsin. kondüktör de bi çarşaf falan verir, kıvrılır yatarsın. başkalarıyla da kalabilirsin, isteyen içeri de dalabilir.

yataklı dediğin bildiğin yürüyen oteldir. iki kişilik kompartımandır. teksen yanına yabancı almazlar (fiyatı biraz yükseliyor ama yine iki kişilik fiyat değil) içeride mini bar, lavabo, ısıtma soğutma, ışık, kilit her türlü lüksün vardır. yatağını kondüktör gelir cillop gibi hazırlar falan. diğer vagonlardan girilmez. pijamanı giyer yatarsın.
  • kibritsuyu  (28.10.10 08:40:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.