[]

Makale Sonuna Kaynakça Eklemek

Ey sözlük ahalisi!
Yeni bir soruyla karşınızdayım:

Hayatımda ilk kez ciddi bir konu üzerinde makale yazıyorum. -Yazmak zorunda bırakıldım-
25 sayfalık yazının sonunda kaynakçaya geldiğimde ise tıkandım. Şu ana kadar kaynakçada kaynakları hep

1. İ. Gezgin, Sanatın Mitolojisi, Sel Yayıncılık, İstanbul, 2008
2. A. Heidel, Enûma Eliş, Çev. İsmet Birkan, Ayraç Yayınevi, Ankara, 2000

şeklinde yazıyordum. Yazar Adı, Eser Adı, Çevirmen, Yayınevi, İl, tarih şeklinde.
Size sorum bunun bir standardı var mıdır? Kafama göre bu şekilde yazmaya devam etmeli miyim?

Ayrıca yök'un sitesinden indirilmeye açık olan tezlerden alıntılar da yaptım makalede. Bu sorun olur mu? Bu tezleri kaynakçada belirtirken nasıl belirtmeliyim?

Bir soru daha: Makalede İncil ve Kuran'dan de alıntılar yaptım. Türkçe olarak tabi ki... Bunları da kaynakçaya yazmak istiyorum. Nasıl yazabilirim?

Teşekkürler.

Editus: Bu arada makale sadece ders hocasına verilecek. Basımı olmayacak. Ödev olarak verilmişti.

Bir soru daha: İnternetten alıntıladığım bölümleri (wikipedia gibi) nasıl ekleyebilirim?

 
  • bryan fury  (27.10.10 17:44:47) 
  • bryan fury  (27.10.10 17:45:04) 
yazdığınız şey tez olmasa bile yök'ün tez yazım yönergesindeki kaynakça yazım kurallarına göre yazarsanız buna kimsenin itirazı olmaz sanıyorum.


  • kibritsuyu  (27.10.10 17:46:17) 
üniversitelerin tez yazım kılavuzları vardır (sosyal bilimler enstitüsünün sayfasında sanırım), kendi üniversitenizinkini inceleyebilirsiniz. apa ve mla sistemlerini anlatır onlar da zaten, hangi alanda hangisi daha çok tercih edilir vs.
internetten alınanlar, tek bir yazarı olmayanlar, yazarı olmayanlar gibi çoğaltılabilecek birçok sorunun açıklaması vardır. oralara bakabilirsiniz.

  • ansiklopedik sozluk  (27.10.10 18:19:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.