[]

kayıp nüfus cüzdanı

vergi dairesine bildirmek gerekiyor falan deniyor, adıma hayali ihracatlar yapılmasın paravan şirketler kurulmasın diye.

polis tutanak tutmadı, bugün kimliğimi yenilettim.

vergi dairesine başvurmam gerekiyor mu, gerekmiyor mu?

edit: gazete ilanı verildi

 
televizyonda izlemiştim aynen dediğin gibi dedi, yani bildirmen gerekiyormuş....ama ben olsam uğraşmazdım


  • cryptex  (27.10.10 16:10:07) 
Gazeteye ilan verdiniz mi "hükümsüzdür" diye? Onu verdiyseniz hepsinin yerine geçiyor.


  • ataturkiye  (27.10.10 16:10:24) 
gazeteye ilan verilmesi yakin zamana kadar hepsinin yerine gecmiyordu. mart/nisan gibi artik nufus dairesinden yapilan kayip kimlik ile ilgili islemler vergi dairesine yansitiliyor. oncesinde yansitilmadigindan, kisi bunu kendisi vergi dairesine ulastirmaz ise cani yine yanabiliyordu. kisaca, gerek yok.


  • comptrol  (27.10.10 16:18:39) 
ben daha dün çıkarttırdım.gazeteye ilan falan vermeye gerek yokmuş hiç. ben vermedim yani. adam da dedi zaten sadece gvenlik içindir o dedi. ama ben emindim evde olduğundan bulamıyordum. sınav için çıkarttım.
önce muhtarınıza gidiyorsunuz efendim muhtara 1 adet fotoğraf veriyorsunuz adınız sanınız falan olan bi kağıt veriyor oda size. onu alıp il nufus müdürlüğüne gidiyorsunuz.
orda o kağıdı veriyorsunuz bi de 1 adet fotoğraf veriyorsunuz yine. biraz bekletip çağırıyorlar tekrar . sonra size çılgınca sorular sormaya başlıyorlar. ama o kdr hızlı soruyorlr ki heyecanlanıyor insan mesela:
kardeşin var mı diyor cevabın daha bitmeden babanın babasının ismi ne diyor. tam onu söylerken annen kaç doğumlu diyo fln:) garip bi süreç yani. şayet vu sınavı geçerseniz tamam diyorlar bi kaç kağıt imzalıyorsunuz ve 15 dk gibi bi sürede kimliğinizi teslim ediyorlar. sonra diyorlarki 60 tl cezası var bu kimliği kaybetmenin eğer 15 gün içinde öderseniz 47.50 yok 15 günü geçerse 60 olur diyorlar. eyvallah diyorsunuz. birde kağıt veriyorlar kaybetmemeniz gereken. çünkü parayı onunla vergi dairesine yatırıp sonra o kağıdı imzalatıp onlara geri getirmeniz gerekiyormuş. eğer işler yolunda giderse 15 20 dakikada arkasında veriliş nedeni 'kayıp' yazan bir kimliğiniz oluyor. kolay gelsin

edit: bu açıklamaları buara kimlik çıkartması gereken bi çok arkadaş olduğu için (sınav sebebiyle)süreci de anlatmak bakımından yazdım. gereksiz uzatışımın sebebi budur:) arz ederim
  • alss  (27.10.10 17:01:40 ~ 17:05:26) 
vergi dairesine tam da belirttiğiniz nedenden dolayı bildirimde bulunmanızı tavsiye ederim.


  • sijwocaq  (27.10.10 17:04:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.