[]

Kolum ağrıyor! Yardım!!!

Sol kolum dirsekten itibaren çok ağrıyor. Böyle kas ağrısı gibi ama sinir ağrısı da gibi, özellikle son üç parmağım (küçük orta ve yüzük) bu ağrıdan etkileniyor. Bugün başladı ve çok rahatsızlık verici. Nedendir? Nasıl geçer? Ciddi midir? Uyursam geçer mi? Nedir? Ne değildir?




 
soğukta kalmış olabilir misiniz? gayet etkilidir bu neden.


  • tiny axe  (02.01.08 23:42:35) 
Hocam ulnar sinir basısıdır. Bir kere oldu mu geçmez, ancak hafifletilebilir. İleri durumlarda ameliyat ediyorlarmış ama kesin çözüm oluyor mu bilmiyorum. Başlangıç için fastjel ve türevleri sürüp sargı(hani şu elastik olanlarla) dirseğinizi sarmak. Aynısını bileğinize de yapmanızda fayda var, ağrı yoksa bile sadece sarın bir şey sürmeyin. Bende önce bilekte başlamıştı karpal tunel sendromu sandık. Sonra dirseğe doğru çıkınca ulnar olduğu anlaşıldı. Önemli etken bilgisayar kullanmak. O yüzden bilgisayar kullanırken sarmak epey rahatlatıyor(en azından beni). Atel de deneyebilirsin, ben bilek için olandan denedim, kullanamadım. Sargıya döndüm. Bir müddet bilgisayardan uzaklaşınca rahatlarsın ama kesin çözüm değil elbet. Ayrıca powerball kullanmak da rahatlatıyor. Bu saydıklarım sorunu yok etmez sadece dayanılabilir kılar ama aradaki farkı çeken bilir, o yüzden mutlaka deneyin derim.
Unutmadan; elbette bir doktora görünün, benimkiler sadece deneyime dayalı bilgiler.

  • late viper  (02.01.08 23:43:18) 
ofisten bir arkadaşım parmakları uyuştuğunu söyleyince araştırmıştım netten. önce karpal tünel sendromu sandık biz de. sonra farklı parmakların uyuştuğunu görünce ulnar sinir basısı olduğunu öğrendim. o hala doktor doktor geziyor ama aynı şeyin gelip beni bulması da ayrı bi enteresanlık olmuş. ben parmaklarımdaki uyuşmadan ziyade kolumdaki ağrıdan şikayet ettiğim için pek ihtimal vermedim ama bilgisayar girince işin içine kesin aynı sizinkiyle diyorum. işim bilgisayarla olduğu için bilgisayardan uzak kalmam mümkün değil. işin kötüsü bi de evde de bilgisayar başındayım sürekli. yarın ağrı devam ederse doktora görünmek şart oldu.


  • sijwocaq  (02.01.08 23:58:24) 
3 dakika sıcak 1 dakika soğuk suya sok ve bunu 3 1 3 1 3 şeklinde sabah akşam birer kez yap. kas ağrısı ise geçer ( bir zararı da yok değilse bir şey kaybetmezsin )

Eğer parmaklar kasılıp açılmıyorsa tetik denen olaydır ameliyat gerekir, 10dk lık bir ameliyattır.
  • thefirstfbli  (03.01.08 00:06:19) 
  • paranormal  (03.01.08 09:38:36) 
Bu sabah uyanmamla ağrınıngeçmiş olduğunu gördüm. Belki bu bi uyarıydı belki deir gece önce yaptığım yolculuğun yorgunluğunun devamıydı bilemiyorum. İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.


  • sijwocaq  (03.01.08 10:27:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.