[]

Resmi Gazete Arşivi / Hukuk sorusu

Ey Romalılar,
Resmi gazetenin eski sayılarını nerede bulabilirim? 30.09.1988 tarihli, 20026 sayılı Resmi Gazete'yi arıyorum her yerde fellik fellik.
O tarihli gazetede yayımlanan içtihatı birleştirme kararını incelemem gerekiyor da. Ne yazık ki internetteki kaynaklar en eski 2000 yılına kadar gidiyor. Elinde olan (pek sanmıyorum ama) varsa bana bildirebilir mi?

Teşekkürler.

 
Ankara Milli Kütüphanede olabilir mi ki?


  • imo  (25.10.10 23:34:48) 
istanbul'daysanız ist. üni. merkez kütüphanesi ya da hukuk kütüphanesi yardımcı olacaktır. olmalı yani, oraya girmek de mesele ama bir zorlamak lazım istanbul'da olunca.


  • pomolilik  (25.10.10 23:38:59) 
Belirtmeyi unutmuşum, İstanbul'dayım. İnternet kaynaklı arıyorum şu anda. Sanırım bölümün (İstanbul hukuk) kütüphanesinde mevcutmuş; ama aynı anda yüzlerce öğrenci çullanacağı için alabileceğimi sanmıyorum.


  • g man  (25.10.10 23:42:56 ~ 23:43:32) 
kütüphanede pek yığılma olmuyor. ilgili kitabın kodunu içerideki bilgisayarlardan araştırıp kağıda yazıp veriyorsunuz görevliye, bulup veriyor hemen. üstelik resmi gazeteler de kütüphane içerisindeki kitaplıklarda açıkça sergileniyor, oradan siz de arayıp bulabilirsiniz. tabi bu iş bir ödev kaynaklıysa, talep olacaktır. kolay gelsin yine de.


  • pomolilik  (25.10.10 23:53:00) 
Bildiğim tek şey 30.09.1988 tarihinde yayınlandığı. İnternetten araştırdığımdaysa "30.09.1988 T. 2/2 sayılı İçtihatı Birleştirme Kararı" gibi bir ifadeden başka bir şeye rastlayamıyorum. Kararın çıkmasındaki olayın incelenmesi de gerekmekte ayrıca.

Edit: @pomolilik Evet bu bize verilen bir araştırma ödevi. Dönemimdeki öğrenci sayısı ve karar ya da gazetenin internette olmayışından hareketle yığılmanın kaçınılmaz olacağını düşünüyorum.
  • g man  (25.10.10 23:55:37 ~ 23:57:58) 
Ödevin verildiği gün inekler, teslim tarihinden bir gün önce de ilgisizler yığılma yapabilir. Ortada bir gün gidin.


  • sourlemonade  (26.10.10 00:43:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.