[]

bedelli askerlik_?

efendim şimdi hazır asker 1ay var gitmesine yurtdışına çıkıyor ve orada evleniyor ve artık kaç sene sonra ise bedelli askerlik için geri dönse yapalir mi ?herhangi mesele olurmu? kaçar oluyor ya bakımdan bide ortaokul mezunu?




 
eğer askerlik için çağırılmamışsa, yani kağıdı gelmemişse yapılabilir. mümkündür.

yok silah altına alınmak için kağıdı hazırlanmış, hazırlıkları yapılmış ise asker kaçağı durumuna girer.
  • nesilsiz  (02.01.08 14:36:14) 
@nesilsiz : Sonra ne olur?


  • theli  (02.01.08 16:07:48) 
3 yıl çalışırsa dövizli askerlik yapar da, asıl soru bu durumda dışarı çıkabilir mi? çıktı mı ya da?


  • lykos  (02.01.08 18:41:34) 
@ theli:

asker kaçağı olduktan sonra eğer kendisi bulunursa askeri inzibat tarafından zorla askere alınır. yok kendisi bulunamazsa, birkaç şartın daha oluşması ve belli bir sürenin geçmesiyle t.c vatandaşlığı elinden alınır.
  • nesilsiz  (02.01.08 18:54:00) 
yurtdısına cıkarmazlar eğer 1 ay kalmışsa.


  • sourlemonade  (02.01.08 23:52:15) 
valla asker kaçağı görünecek orası kesin. yurtdışına çıkabilir belki şans. 3 sene orda çalışması lazım ve bunu belgeleyecek elbette. evlenmesine gerek yok. lise mezunu olmasına hiç gerek yok. tek kriter 3 seneyi doldurmak ve bunu belgelemek (bunun anlamı konsolosluğa onaylatmak demek elbette).
sonra gelir verir parasını yapar askerliği. ha bir de bakaya davalarına gider gelir para cezasıyla yırtar muhtemelen. tabi dışarı çıkabildiğini varsayıyorum. bir de ülkeye 3 sene içinde girmeye kalkarsa atarlar içeri uğraşır bir ton.

  • ozdek  (03.01.08 08:18:48) 
evet çıktı. ciddiyim


  • imparatorolmayikolaymisandin  (03.01.08 08:33:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.