[]

askerlik ile ilgili başka bir soru

bu hafta şubeye gideceğim. hala karar aşamasındayım. ya askere gidicem ya da iki sene tecil ile master falan kovalamaca yapacağım.

neyse soruya geleyim; diyelim ben gittim şubeye, aralık için karar çıkarttırıcam, gidicem yani askere. fakat son saniye golü, kardeşim aralıkta yerler dolu seni nisana alıyoruz gibisinden bir sürpriz yaparlar mı? olur mu böyle bir şey?


 
olabilir tabi. neden olmasın ki? :)


  • antipodes  (25.10.10 21:39:16) 
olabilir neden olmasın kontenjan dolmuşsa nisana kaydırabilirler. tek tipten ötürü feci yığılma olduğu zaten biliniyor.


  • theos ek mekhanes  (25.10.10 21:39:53) 
peki bu opsiyon şeklinde mi sunulur bana. yani "kardeş aralık dolmuş sen nisanda git istersen" falan şeklinde mi? yoksa "maalesef dolu aralık sizi nisanda yolluyoruz umarım hayatınızı sikertmemişizdir, sikerttikse de umrurmuzda değil" şeklinde mi?

he bir de şubeye gittiğimde sorabilir miyim dolup dolmadığını? sorabilsem bile cevap alabilir miyim? yoksa kumar mı oynayacağım?
  • cedric tweedledee  (25.10.10 21:58:20 ~ 21:59:26) 
bu zamana kadar gidemeyen bir kişi gördün mü? aralıkta şenlik var diolar, içecekleri al gel derim;)


  • saykodeli  (25.10.10 21:59:03) 
yeni mezun musun değil misin bu da önemli bu sorunun cevabı için. Yeni mezunsan 31'ine kadar gitmek zorundasın ve tecil ettirmezsen %99.99 gidersin (hatta kesin bile olabilir). Ben de bu ara gitmeye çalışıyorum (Benim durumum biraz daha farklı), bu yüzden kontenjan söylentilerinden çok rahatsız olduğumdan takip ediyorum.
Bazı yerlerde kontenjan doluyor, yani "kontenjan doldu" denilerek geri gönderilen insanlar var. (Yerden kastım kütüğün olduğu yer)

  • feedback  (25.10.10 22:09:26) 
Yeni mezun değilsen, tecil bozdurup gitmeye çalışıyorsan, erken sevk falan talep ediyorsan, kontenjan dolarsa gidemeyebilirsin. Ama yukarıdaki mesajdaki gibi bir durum varsa seni göndermek zorundalar sanırım.


  • feedback  (25.10.10 22:11:43) 
yok yeni mezunum. işte 31 ine kadar gideceğim hatta 2 gün sora gidicem. ama işte şu an hala kararsızım 2 sene tecil mi yapsam yoksa bir an önce gitsem mi diye. olur da nisan a atarlarsa bayarım mümkün deil gitmem. hatta hayatım mahvolur az biraz nisana gidersem.


  • cedric tweedledee  (25.10.10 22:17:25) 
Ben de aynı durumdayım, nisan'a kalırsam diye ödüm kopuyor.

Bu aralar şubelerin aşırı kalabalık olduğunu da göz önünde bulundurmanı tavsiye ediyorum. Bazı yerlerde işini halletmen 2-3 gün sürebiliyor(muş).
  • feedback  (25.10.10 22:24:28) 
Arkadaşlar;
Yarın erken kalkın, ilgili evraklarınız da yanınızda bulunsun (4 vesikalık, nüfus cüzdanı, 4 nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 ehliyet fotokopisi, diploma aslı ve 2-3 normal -aslı gibidir olmasına gerek yok- fotokopisi -diploma yoksa çıkış belgesi de olur-), girin sıraya, işlem sırası size gelince oradaki memur/memureye söyleyin. Ben askere gitmek istiyorum; ama bu celpte gitmek istiyorum, Şubat-Nisan'da gidemem ailevi sebeplerle, olmadı tecil kullanmak istiyorum, kontejan durumu nedir deyin. Orada kimse kimseyi askere gönderme derdinde değil. Size çok güzel yardımcı olurlar. Tek dikkat etmeniz gereken, elinizden geldiğince erken gidin. Her işi mümkün olan en kısa sürede bitirin. Ya, bir saat kaldı, kapanır şimdi, onu da yarın yapayım demeyin, şansınızı deneyin.
Burada bizim yapacağımız her yorum yalan olur. Bu işi onlardan daha iyi kimse bilemez.
  • Dunedan  (25.10.10 22:48:37 ~ 22:49:41) 
şimdi başvursan zaten aralıkta almazlar ki seni,
nisan da gidecen her türlü :)
ayrıca güzel olan da nisan ayı gitmek.
çünkü tatbikat görmessin.tatbikat %100 olarak aralık ayında giden askerler görür.
ben nisan ayında gitmiştim.inanılmaz rahat.ama bizden önce gelenler ağlıyordu resmen.acıdım çocuklara:)
  • ucamayanadam  (25.10.10 23:11:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.