[]

harry potter dunyasi

merhaba, bi kac haftadir tv de harry potter in filmleri donuyor, ben de zaman buldukca bakiyorum.. basindan sonuna seyretmedigimden de cozemedim tam, ama kafama bir sey cok fecii takildi.. merak ettigim sey su.. simdi bu harry potter da buyuculer alternatif bi dunyada yasiyolar, mesela hatta o tren garindan gecip gidiyolar.. ve normal insanlardan sakliyolar buyucu olduklarini.. ama bu diger buyucu dunyasi sadece o okuldan mi ibaret? yani bu cocuklar buyuculugu ogrenip, gene normal dunyaya, diger insanlarin arasina mi donuyorlar ve buyulerine gizli gizli devam ediyorlar? yoksa bu buyulu dunyada da bildigin bir yasam var mi? icinde ne bileyim evlerin, yollarin, kurumsal sirketlerin, hastanelerin oldugu, futbol maclarinin yapildigi falan? nedir yani bunlarin olayi? bi de mesela bilidigin bir buyu dunyasi var ya, icinde hepi topu bir okul mu var? bir ulke mi var yani ingiltere? oyle cok komplike cevaplara gerek ancak, bir ogrensem de rahatlasam..




 
spoiler

tabii ki sadece okuldan ibaret değil, kendi bakanlıkları bile var. futbol yok, quidditch var.

bence kafanda tüm bu sorular varken kitaplara başla, bir çırpıda bitirirsin.
  • dambil  (24.10.10 23:48:29) 
harry potter evreninde büyücüler dünyası ve -muggle tabir edilen- normal insanların dünyası içiçe. fakat sihir tamamen gizleniyor. büyücüler normal insanlarla beraber yaşayabiliyor, fakat gerçek kimliklerini gizlemek zorundalar. tek büyü okulu hogwarts değil, fransa'da beauxbatons ve kuzeydeki durmstrang okulları en ünlü okullardan. okullardaki eğitim bittikten sonra isteyenler sihir bakanlığı,gringotts bankası,hastahaneler gibi yerlerde çalışabiliyorlar. muggle'lardan uzakta,sadece büyücülerin yaşadığı kasabalar da var.


  • juniper pearl  (24.10.10 23:51:32) 
ayrıca sadece ingiltereden de ibaret değil. her ülkenin büyücüleri var. quidditch dünya kupası bile yapıldı. farklı ve rakip okullar da var.


  • kifayetsiz pluton  (24.10.10 23:54:13) 
harry potter evrenini en cazip ve ilgi çekici kılan özelliklerinden biri tüm bu özellikleri nedeniyle insanların kafasında bir an için bile olsa "lan yoksa gerçek mi" hissiyatını oluşturabilmesidir.

bu arada kitapları okuyun önerisine ben de katılıyorum, ayrıca ilk kitap biraz (hatta bir hayli) çocuksudur, ona aldanmayın, sonrakileri de okuyun, pişman olmazsınız.
  • amateur  (25.10.10 02:32:02 ~ 02:34:41) 
her yerde varlar, kendi ayri dunyalari var. mesela koyleri filan var ama saklayici buyuler yapiyorlar. yaklasan bir muggle yani buyucu olmayan insan nedense aniden bir isi oldugunu hatirlayip geri donuyor vs vs...


  • tryit  (25.10.10 02:57:10) 
şöyle bişeyde var, kanında büyü olmayan normal insanların arasındada yaşıyorlar ama yaşadıkları mekanları buyu ile muggleların görmeyeceği tarzda değiştiriyorlar. aslında o mekan var ama insanların dikkatini çekmiyor ya da hiç görünmüyor edit: yazılmış bu görmedim.


  • eja  (25.10.10 10:23:19 ~ 10:26:45) 
ha yani, o buyucu mekanlari paralel bir evrende degil, gene bildigimiz dunyada, ama normal insanlardan bir sekilde saklanarak, buyusuz insanlarin gormeleri, farketmeleri engelleniyor oyle mi?


  • raizti  (25.10.10 19:24:32) 
evet, o şekilde.


  • amateur  (26.10.10 00:31:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.