[]

Ölüm ve rüya

Cumartesi sabaha karşı 4 civarında dedemi kaybettik. Anneannem o gece rüyasında evine komşuların geldiğini görmüş. Annemi uyku tutmamış. Ben de 4buçuk civarı rüyamda bademciklerimi kustuğumu görerek uyandım. Var mıdır böyle bir enerji yoksa raslantı mıdır?




 
öncelikle başınız sağolsun. evet vardır. bana da benzer şeyler defalarca oldu. zamanla alışıyor insan.


  • turcino  (24.10.10 22:40:49) 
  • clones  (24.10.10 22:58:59) 
law of attraction (secret'taki gibi fantastik bir şey olarak düşünme yalnız.)
benim dedem de sabaha karşı dört beş gibi vefat etmişti. rüyamda kırmızı bir kuşun onu yediğini görmüştüm. ama vefatını bekliyorduk bir haftadır, kan filan kusuyordu. aklını yorduğun bir konu, sen ne kadar onu maskelemeye çalışıp beyninin uzak bir köşesine atmak istersen iste bir türlü patlak veriyor. rüyalar, mucizeler, altıncı his, dejavu.. bence bilimin açıklamakta güçlük çektiği bu tarz konuların hepsini kapsıyor bu çekim yasası denilen meret.

  • jack of hearts  (24.10.10 23:45:13 ~ 23:46:05) 
annem bi sabah "çok kötü bi rüya gördüm kötü bi şeyler olcak" gibi bi şey söyledi ertesi gün oldukça sağlıklı bi yakınımızın ölüm haberini ve başka bi kötü haber daha aldık.


  • o hikayedeki mal ben miyim?  (25.10.10 00:07:26) 
öncelikle başınız sağolsun.

olayı yanlış anlamışsınız canlar. sorulan o değil.

ben anladığım şekilde baştan sorayım.

normalde herkesin fosur fosur uyuması gereken, her gün de fosur fosur uyunan abuk bir saatte bir insan vefat ediyor ve ne hikmetse tam o saatte bir değil, iki değil, tam üç kişi bir nedenden dolayı huzursuzlanıp uyanıyor veya uyanık oluyor. herkes her zamanki uykusuna devam edip mevtayı sabah olunca fark etmiyor.

nasıl? tesadüf mü dersiniz? yani "içime doğdu, rüyama girdi, galiba kötü bir şey olacak" mevzusu ile aynı şey değil gibi.
  • kibritsuyu  (25.10.10 01:20:45 ~ 11:22:13) 
(bkz: confirmation bias)

Tesaduf olabilir mi diyorsunuz ya, elinizde onun icin yeterli veri yok. Hepimiz kimi geceler kabuslar kimi geceler garip ruyalar goruyoruz. Insanlarin toplu olarak birbirlerine gordugu seyleri anlattigi durumlar ise ancak boyle travmatik zamanlar oluyor. O zaman da "aa hic olmazdi boyle, bir anlami olmali" deniyor tabii.

insan hafizasi falan da tuhaf bir sey zaten, daha derine girmek isterim fakat dogaustune inanmak isteyene merhem olmuyor genelde. Soruya cevabim, rastlanti ve buna bagli gelisen olaylardir efendim.
  • kurukafa  (25.10.10 01:50:55) 
Başınız sağolsun. Anneannenizi yalnız bırakmayın.

Bilimsel açıdan sebebi bilinmese de böyle şeylerin sık sık yaşandığını biliyorum. Örnek çok. Bilimsel olarak "tesadüf", insani olarak "iki kişi arasındaki bağ" diyebiliriz.

@suicides underground: Henüz bilim o mecralara dalmış değil. Sizin profesör kendi hislerini söylemiş.
  • sourlemonade  (25.10.10 06:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.