[]

devam zorunluluğu şeysi

daha önce de benzer bir şey sormuştum ama içime kurt düştü şimdi. 1 aydır filan okula gitmiyorum. 1.sınıfım. üniversite sınavına hazırlanıyorum tekrardan. harcımı yatırdım, ders kaydımı yaptırdım. devamsızlıktan sınıfta mı kalıcam nolcak? yok kalmıyorum da atılıyorsam 500 liramı geri alabiliyo muyum?

edit: okulu da vereyim tam olsun: oddü.

edit2: eyvah frekanslar karıştı iyice. ''raad ol ben de yaptım onu odtü'de. atılmayacaksın'' diyene 100 bin lira veriyorum.

 
henüz atılma kalkmadı. %70 ve 80 zorunlulugun var. 1 ayda en az 80 saat ders kacırmıssındır ve muhtemelen kalacaksın. ha hocalarla konussan bır kısmı gormezden gelebılır boylece sınıfta kalmazsın. ama atılmak sımdılık soz konusu degıl. ıkı donem harc yatırmazsan atılıyorsun bıldıgım kadarıyla.

ha bır dakıka ya unutmadan benım okulda ortalama 1.50 altına ınerse uyarı alıyorsun sonra bu oran duzelmezse (kı bu ertısı donem ortalamanın en az 2 ya da ustu olması demek) ıkıncı uyarı ve atılma oluyor.
  • haskoylu deli hasan  (24.10.10 00:41:10 ~ 00:43:17) 
bilkent'te 2 donem ust uste repeat olursan atılıyorsun okuldan. belki odtü'de de öyle bir şey vardır. yönetmeliği iyice oku, kesinlikle yazıyordur orada.


  • kayranin kedisi  (24.10.10 00:44:23) 
öğrenci işleri sayfasında yazar butun durumlara gore olacak olan.


  • haskoylu deli hasan  (24.10.10 00:47:07) 
hacı dondursana. maddi imkansızlıklardan (buraya dikkat, çünkü diğer türlü dondurmayabilirler) dolayı güz ve bahar dönemi olmak üzere bir yıllığına kaydımı dondurmak istiyorum diye dilekçe yaz. kafan rahat olsun.


  • tebelles  (24.10.10 01:01:43 ~ 01:02:07) 
Tüm derslerden çakmamaya çalışın, en azından bir kaç tanesini kurtarırsanız ve derslerden çekilme döneminde bir kaçını da bırakırsanız atılmaz, riskiniz azalır.


  • kimki  (24.10.10 01:04:06) 
@tebelles

dondurma olayı her zaman olabiliyor mu öyle ya? belli bi zamanı yok mu onun?
  • rebelli00n  (24.10.10 01:06:24 ~ 01:06:38) 
onu bilemeyeceğim işte. bir şansını dene sor bence. ben iki hafta önce dondurdum.


  • tebelles  (24.10.10 01:07:50) 
bızım okulda(ozel) % lık kısımlar var mesela add drop donemınde %10 sonra %20 40 dıye gıdıyor 2. aydan sonra donemlık harc odenıyor.

devlette kayıt dondurmanın ıkı yolu var bırı heyet raporu lazım kı onu almak zor. ıkıncıısı muhtarlıktan fakırlık kagıdı alacaksın onun ııcnde polıs gelıp kontrol edıyor. ıkıncı kosulu sagalrsan %100 dondururlar kaydı ama asvuru donemı nedır bılemem.
  • haskoylu deli hasan  (24.10.10 01:08:59) 
@haskoylu deli hasan,

benim için bir dilekçe ve altına bölüm başkanının imzası yeterli oldu. kıllık çıkacak diye korka korka gittiğim öğrenci işlerindeki çalışan "başka bir belgeye gerek yok mu" soruma "yok" diye cevap verdi, "he mi?" diyerek sarılacaktım. öyle güzel oldu benim dondurmam. (tabii yine yönetim kuruluna falan gidiyor belge)
  • tebelles  (24.10.10 01:11:52) 
tebelles ben de kayıt dondurdum fakat benımkı ozel oldugu ıcın cok kolay. faks cekıp ımza atmam yeterlı oluyor. 6 kere dondurma hakkım var:D

ama devlet okulları genelde kıllık cıkartıyor dıye soyledım
  • haskoylu deli hasan  (24.10.10 01:16:47) 
Başarısız öğrenciler

Madde 14.

****Genel not ortalaması ve/veya dönem not ortalaması 2.00'nin altında olan lisans öğrencileri başarısız sayılırlar. Başarısız öğrencilerden ikinci ve daha üst dönem öğrencisi olanların öğrenimlerine devam edebilmeleri için kayıtlı bulundukları dönem sonu itibariyle genel not ortalamalarının en az 1.80 olması gerekir. Kayıtlı bulunduğu dönem sonunda genel not ortalaması 1.80'den daha düşük olan ikinci ve daha üst dönemdeki bir öğrencinin daha önce almadığı bir dersi alabilmesi için genel not ortalamasını 1.80'e çıkartması gerekir. Bu durumdaki öğrenciler, genel not ortalamalarını belirtilen düzeye çıkartıncaya kadar daha önce aldıkları dersleri tekrarlar. Daha önce kayıt olunup (W) notu alınan dersler ve normal döneminde alınmamış olan dersler, ders tekrarı durumundaki öğrenciler tarafından alınamaz. Ders tekrarında (W) notu alınan veya normal döneminde alınmayan dersler dışında 16 ıncı madde hükümleri uygulanır. Bu durumdaki öğrenciler için 5 inci maddedeki ders yükü azaltma sınırı uygulanmayabilir. Öğrencilerin ders tekrarladıkları dönemler azami öğrenim süresi hesabına dahil edilir. ****

böyle diyor yönetmelikte. hala net bir şey algılayamadım.

www.oidb.metu.edu.tr
  • rebelli00n  (24.10.10 01:58:10) 
atılma falan yok odtüde birinci sınıfta yaptım ben. halen odtüde okuyorum. en çok repeat oluyorsun. harcı yatırdıktan sonra derse gitmedin diye kimse seni okuldan atamaz. rahat ol.


  • ayiadam  (24.10.10 02:01:10) 
atılmazsın sadece devamsızlıktan sınıf tekrarı gibi bişey olur. odtü kazanıp yine sınava hazırlıo olmakta garip bi hırsmış:) sen bu hırsla kazanır gidersin gidemesen de bi dönemde bütün dersleri geçersin merak etme:) ama devamsızlıktan bir dersten kalan öğrenci yaz okulu yada büt ile o dersleri veremez. ve seneye o dersi aldığında devamsızlık hakkını kullanamaz. ama şimdi ek kontenjandan yeni gelen öğrenciler fln da var daha ancak bu pazartesi başladılar aslında hocalarınla gidip konuşsan bu saatten sonra derslere girip kalmadan da gçeilirsin. ama anladığım kadarıyla sen bölümünü sevmemişsin o zaman gitmende saçma olur. üniversite için %30 il %40 arasında deişen bi devamsızlık hakkın var ama hocaya göre değişir. mesela ben 6 saatlik ders için 4. hafta gelmeyen kalır diyorum. öğrenci itiraz etme hakkını kullanır ama bende kabul etmeme hakkımı kullanıyorum:) ama bazı öğrenci gelio devamsızlığı dolmuş olduğu halde gerçekten gitmesi gerekiyosa gönderiyorum. tamamen seninde kalıp kalmaman hocalarına bağlı yani.
bu arada kimse sana o harçlerı geri vermez dostum sen onları unut:)

  • alss  (24.10.10 10:47:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.