[]

kaplumbağamın tek gözü şiş

evet arkadaşlar, can dostum güzel tospik cafer mercimek sanırım biraz rahatsız. tek gözü diğerine nazaran bariz şişkin. halsiz ve dermansız gibi üstelik. normalde beni gördüğünde çıldıran hayvan şimdi sadece kafasını kaldırıyor. kış uykusuna yatacak desem gözü ayrı bir problem. yarın çok işim var ama sanırım bir-iki tanesini erteleyip veterinere götüreceğim. ama öncesinde fikirlerinizi almak isterim. daha önce kaplumbağasının gözü şişen var mı, varsa ne yaptı da geçti?

not: kendisi kırmızı yanaklı bir şerefsiz. ayrıca 5 yaşında.


 
tospinin ismi harika :) surungen bakimindan hic anlamam ama enfeksiyon kapmistir bence. illa ki bir ilac gerekicek, veterinere goturmen lazim.


  • tryit  (23.10.10 04:22:44) 
genelde ya soğuk olan akvaryumdan (tabi akvaryumda bakıyorsanız!), ya suyundaki klordan (çeşme suyunu iki gün dinlendirmeden koyduysanız), ya da kirli sudan dolayı göz iltihabı oluşur.

www.turtleturk.com adresinden gerekli tedavi yöntemlerini bulabilirsiniz.
  • tekosin  (23.10.10 09:43:09) 
daha önce bizim tosbağada da olmuştu, iki gözü birden baya şişti. kardeşim bir yerlere götürdü, sanırım pet shop'a sormuştu. iltihap kaptığını söylemişlerdi. kirli sudan ya da tekosin'in dediği gibi suyun kendi klorundan olabilir. bir süre suyunu temiz tutun. bir de yanlış hatırlamıyorsam kardeşim sorduğu yerden bir damla gibi bir şey almıştı, onu suyuna atıyordu, kısa sürede düzelmişti. hayvan yemi satan yerlere bir sorun isterseniz.

geçmiş olsun.
  • pomolilik  (23.10.10 10:42:46) 
soylendiği gibi kirli su,klor vs.den oluyo bu.benim iki tosbağam bu yuzden öldü.bi tanesini de kurtardık.bence hemen veterinere goturun.goz damlası oluyo onların,onu kullanın.ayrıca başka tosbağalar varsa yanında onları ayırın,onlara da bulaşıyo.umarım geç kalmamışsınızdır cunku gozundeki o baloncuk ölmelerine sebep olucak kadar onemli aslında.


  • saleen  (23.10.10 12:23:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.