[]

bilgisayara bira dökmek - tamirci / temizlikçi öneri (kadıköy/üsküdar)

klavyede bazı tuşların basmaması, bilgisayarın inanılmaz geç açılması ve açılırken patlayacakmış gibi bip bip bip diye sesler çıkarması..

asıl isteğim bu sorunu çözebilecek bir bilgisayarcı / tamirci vs önerinizi paylaşır mısınız? yaklaşık kaça patlar eğer bir fikriniz varsa (sizin veya tanıdığınızın başına gelmiştir falan) (dizüstü bilgisayar)

ikincisi ise merakım; bilgisayar neden geç açılıyor?
yani bu bilgisayar gayet düzgün çalışıyor; şu an bunları bu bilgisayardan yazıyorum.. hızında vs de sıkıntı yok.. klavyenin çoğu ve touchpad'de sorun yok (yine de harici klavye ve mause ile kaldığım yerden takılmaya devam ediyorum) lakin gel gör ki açılışı bambaşka oldu.. neden böyle bir şey olmuş olabilir? nesinde sorun vardır?

 
üstüne bir şey döktükten sonra açman iyi olmamış, akıp bir yerlerde kısa devre yapmadan kapat bence. şu an olduğundan daha fazla zarar vermesin. pilini de çıkar.

bir elektronikçiye götürmen lazım. bilgisayarcı işi değil o. aslında, yapacakları alkolle temizleyip kurutup tekrar takmak, yine de bilmiyorsan hiç elleme.

onun dışında yavaşlama, bipler filan başka bir şeyden olabilir.
  • hollowlife  (22.10.10 22:27:54) 
aslında şu anda bilgisayarı kullanarak iyi bir iş yapmıyorsunuz çünkü sıvı teması olayı defalarca başıma geldi dizüstü bilgisayarda ve her seferinde ters çevirerek ve pili çıkarıp suyun içeri süzülmesini önlemek oldu ilk yaptığım hareketler..yani su aşağılara inerek ana karta ulaşabilir. sesin ve yavaşlamanın nedeni bilgisayarınızda hala su olması..ve benim de bilgisayarıma bira döküldüğünde klavyedeki birkaç tuş yapışmıştı ve klavyeyi olduğu gibi değiştirmek zorunda kalmıştım..ancak yukarıda yazdıklarımı hemen uyguladığım için klavyeyi de kendim değiştirerek tamirci vs para ödemekten kurtulmuştum..ancak eğer garanti kapsamında bir işlem yapamayacaksanız, ki görünen böyle bir bakım işlemi yaptırmanız gerektiğini gösteriyor, aşağı yukarı değişecek klavye ile beraber 150/200 lirayı bulur..fazlası var azı yoktur..içerlerde bir yerlerde hala sıvı var tekrar edeyim, haberiniz olsun..geçmiş olsun..


  • shineonyoucrazydiamond  (22.10.10 22:32:45) 
sağolun arkadaşlar, yalnız olay iki gün önce başıma geldi.. biraz bekledim kurusun etsin diye.. ama öyle ters falan çevirmemiştim.. eşeklik etmişim.. geçmiş olsun artık ne yapalım, olan oldu.. bi elektronikçi bulayım o halde ben..


  • p shadow  (22.10.10 23:10:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.