[]

İş seçimi ile ilgili ?

Şimdi arkadaşlar iki bankanın farklı pozisyonlarınıyla ilgili iş teklifi durumundayım.Karar vermek için artıları eksileri döktüm kafamda bir sonucada ulaştım gibi ama içim rahat etmiyor pek,fikirlerinizi almak istiyorum.

Pozisyonun biri Türkiye'de ki özel olan en köklü bankanın memurluk pozisyonu , kariyer yolunda sınırlama yok , işler yolunda giderse 7 yıl sonunda şube müdürlüğü olunabiliyor.Pozisyon itibariyle maaşı düşük ama dil tazminatı,diğer tazminat ve ikramiylerle beraber çokta kötü bir başlangıç maaşı yok.(2200 civarı )Pozisyon Ankara için bu arada.

Diğer pozisyon ise %99,7 si yabancı fransız-belçika bankacılık grubu tarafından alınmış bankadaki müfettiş yardımcılığı..
Bu pozisyonda bilindik yok karizmatik,yok şu ceket iliklerin yanında , seyahat olayı vs gibi şeyleri dışarıda bırakırsam.3 yılda müfettişlik , ve 6 7 yıl sonunda sabite geçersen büyük ihtimalle şubelerde müdür yar. yada müdürlük pozisyonuna gelmen mümkün.
Başlangıç maaşı ilk 2 yıl için diğerine göre yüksek (800-1000 tl kadar)(2 yıl sonunda eşitleniyor) ama tazminat,ikramiye vs yok..Pozisyon İstanbul'da ikameti gerektiriyor.

Şimdi 7 yıl sonrasında her iki pozisyonda hem mevki hemde maaş olarak aynı seviyede olacak.

İlk süreçleri düşünmeyip 7 yıl sonrası için kıyaslama yapmak bile abes iken,ilk süreç kafamı kurcalıyor.

Ben açıkçası ilerisini düşünüp köklü bankayı tercih edip , 2 yıl dişimi sıkmayı düşünüyorum ama nedense bu tercihle içim pek rahat değil..Siz ne düşünürsünüz ?

 
ecnebi bankasını tercih et derim.


  • bryan fury  (22.10.10 21:03:49) 
biraz sebep alsaydım :)


  • FAtE  (22.10.10 21:12:37) 
ilk banka diyorum bende, tabi senin yasamak istedigin yer de onemli bu secimde bence


  • ennoia_  (22.10.10 21:19:14) 
memur dediğin gişe sorumlusu mu? uzman yrd. muadili bi pozisyon mu. bir de bu 7 yılda şube müdürü olma olayı bana pek inandırıcı gelmedi. bilgiyi aldığın yer sağlam mı?

neyse soruya gelirsek gişeciler bildiğim kadarıyla saat 7 gibi çıkıyor. diğerleri banka kapandıktan sonra. bir de diğeri gün boyu sürekli çalışmıyor. gişecinin kafasını sağa çevirmesi bile zor.

başka bankacılıktan sıkılırsan müfettiş pozisyonuun cv de görünmesi daha iyi sanırım. bankada gişe de durdum yazmanın. iş verenlerin gözünde bi değer yaratacağını sanmıyorum.
  • john mcclane  (22.10.10 21:23:26) 
istanbula gelme. ankarada o paraya sahane gecinir gidersin. en azindan trafik yok. sabah 1 saat trafikte gecince aptala donuyor insan.


  • dengesiz pamuk  (22.10.10 21:25:34) 
8 easy steps , İstanbul'dakinin maaşı 1000 değil ilk pozisyondan 800-1000 fazla , ama demek istediğini anladım sanırım.

john mcclane , statü olarak gişe memurluğuyla aynı statüde ama şubede olmayacak pozisyon genel müdürlükte istihbaratla ilgili bir bölümde.7 yıl da şube müdürü olma olayı şöyle , 2 yıl sonra şef , 5 yıl sonra daha 2.müdürlük - müdürlük yolu açılıyor , yine performans sınavla.Bildiğim olanlar var aynı banka bünyesinde.Bir de müfettişliktede teftiş edilen şubenin yetişememesi durumuna göre hafta sonu bile çalışma durumu sözkonusu olabiliyormuş.
  • FAtE  (22.10.10 21:31:17) 
Birinciyi düşünürüm. Eğer tahmin ettiğim yerse, iki emekli maaşı oluyor orada. O bankada Uzman Yardımcısı olarak başlamak sanırım daha iyi olabilirdi ama bu da olabilir.

Diğer banka istediği zaman tüyebilir falan diye de düşünüyorum. Yabancı bankada çalışan tanıdıklarım var, bir ahım şahımlığı yok, hatta o da yerli bir bankayla birleşecek ve kimse kendisinin ne olacağından emin değil.

Ek: Müdürlük 7 yılda olmayacak şey değil, vaktiyle bankalarda 6 yıl kadar çalıştım (Özel bir banka genel müdürlüğünde memur olarak başlayıp şef yardımcısı olarak ayrıldım, başka bir banka genel müdürlüğüne supervisor olarak geçip yönetmen olarak ayrıldım, istifa ederken müdür yardımcılığı teklif edilmişti).
  • uyuklayankedi  (22.10.10 21:55:30 ~ 22:01:32) 
2. alternatif de hem daha fazla para alıyorsun, hem veznedarlığa göre daha iyi bir pozisyon, hem de yöneticilik hedefin olduğu için daha uygun, hem istanbul gibi bir şehirde yaşayacaksın, ayrıca ne dersek diyelim yabancı şirketlerde kurumsal kültür daha oturmuştur.
bi de 7 yıl sonrası Allah kerim. kendini hala veznedar olarak veya müfettişlik sınavını geçememiş olarak da bulabilirsin. enjoy the moment

  • götümüze girebilir netekim  (22.10.10 22:10:45) 
uyuklayankedi , evet tahmin ettiğin yer.

Bu arada fikirlerini belirten tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
  • FAtE  (23.10.10 02:46:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.