[]

ihtiyaç kredisi vs taşıt kredisi

hayatımda ilk kez bir bankadan kredi alacağım otomobil almak için ve konu hakkında hiç bilgim yok. internette ve bankaların sitelerinde biraz araştırma yaptım. taşıt kredisi için alınacak arabanın yaşı, kaskosu, taşıt fiyatının belirli bir %si vb şartlar var ve belki bu şartları karşılayamayacağım. ben de ihtiyaç kredilerine bakayım dedim. kefilsiz mefilsiz,daha uygun faizli -.01 puan bile olsa- bir ton alternatif var değişik bankalardan. şimdi öncelikle neden böyle bir fark var? ikinci el otomobil almak için ihtiyaç kredisi çekmem mümkün olur mu, yoksa ince detayına kadar çekilen krediyi nasıl kullanacağım araştırılır mı?




 
ihtiyaç kredisinin ne şekilde kullanılacağını banka araştırmıyor, en azından bundan beş ay önce işbankasında öyleydi. diğerlerini bilemem.


  • maltiner  (22.10.10 13:56:45) 
normal sartlarda ipotekli kredler (tasit, konut vb) her zaman daha dusuk faizli olur teminatli oldugundan... fakat ihtiyac kredisi daha rekabetci bir pazar oldugundan ve tutarlar da minik oldugundan; faizleri dusuk tutuyorlar. genelde arac alan adam 20-30 bin lira kredi cekmek istiyor ve bu kadar tutari ihtiyac kredisi olarak alamaz cogu kisi. ihtiyac kredisi ile 3-5 bin lira cekilir ve icraya gitse bile tahsili kolaydir (ev esyalari vb ile). ayni sey tasitlarda mumkun olmayabiliyor (haciz konur ama arabayi nerede bulacagin belirsiz)

sonuc: yetecek kadar ihtiyac kredisi cekebiliyorsaniz; hic ugrasmayin tasit kredisiyle. ihtiyac kredisinde hicbir arastirma yapilmaz; tek gereken geliri belgelemek.
  • 507  (22.10.10 14:18:52 ~ 14:20:25) 
ihtiyaç duyduğun meblağa göre değişir.

tüketici kredileri genelde 10.000 liraya kadar uygun faizlidir. yüzde 1 in altında. ama meblağ arttıkça taşıt kredisi faiz oranlarını geçer.

taşıt kredisi çekince ruhsata ipotek koydurmak, borcun bittiğinde bankadan borcu yok kağıdı almak, ruhsattaki ipoteki kaldırmak ekstra masraflardır.

sonuçta birikimin var, üzerine az paraya ihtiyacın varsa tüketici kredisi. ama yüksek meblağlar için taşıt kredisi
  • efruz  (22.10.10 14:25:01) 
@efruz: tam olarak öyle değil. O masraflarda bankadan bankaya değişiyor.

Durumsallık teorisi burda da geçerlidir. Araba 0 mı ikinci el mi? Araç ne kadarlık bir araç. Ne kadarına kredi çekilecek gibi parametreler de mevcuttur.

Araç kredileri her zaman daha uygundur. Dosya masrafı almayanlar da vardır içlerinde. Onun iyi ayarlanması gereklidir. Ayrıca aracın kasko yapılıp yapılamayacağı da bir masraf kalemidir.

Ben aracımı alırken 25.000 TL kredi çekmiştim. 18 ay ödemeli. Tüketici kredisi kullandım. Taşıt kredisindeki teferruatlarla uğraşmamak için. 3-5 kuruş pahalıya gelmişti ama ipotek filan işi ile de uğraşmamış oldum. Bu senin ödeme gücün ile de ilgilidir.

Söylenenlerin şurası doğru ki, uzun süreli kredi çekilecekse araç kredileri avantajlıdır.

Yardımım oldu ise sevinirim.
  • eyenilmez  (22.10.10 14:50:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.