[]

balıkla iyi giden patates salatası gibi bir şey

selamlar,

böyle balıkla falan yenir genelde. patates salatası gibi bir şey. soğanlı falan olur. güzel olur yani. nasıl yapılacak o?

akşama aileyle mangal yapılacak, rakı makı yanına ne hazırlasam başka?
ve nasıl hazırlanıyorlar?

teşekkürler...

 
patatesi haşlayıp küp küp doğruyorsun. üstüne tuz karabiber kırmızıbiber. sonra beyaz soğanı yarım ay veya onun da yarısı şeklinde ekliyorsun. üstüne ince dilim maydanoz. zeytinyağı, limon.

mis.
  • kibritsuyu  (21.10.10 14:05:14) 
4-5 patlıcanı ve biberi közle hacı. sonra bunların kabuklarını soyup ince ince kıy. sonra ceviz içini mikserden geçir, 2-3 diş sarımsağı ez (sarımsak sayısı sevdiğin tada göre değişir). sonra patlıcanı, cevizi, sarımsağı, tadından hoşlandığın tüm baharatları (kırmızı biber, karabiber vb.) içine kat. en sonunda göz kararı istediğin kadar yoğurdu da buna ekle. muhteşem bir meze oluyor. abartıp süsleme işi için maydonoz falan kullanırsın istersen :)


  • pisekar  (21.10.10 14:06:02) 
balığın yanına salata cinsi dışında mezeye karşıyım. hem balığa yakışmıyor, hem balık varken kimse yüzüne bakmıyor. balık sofrasına salatadan başka şey düşünmeyin. mevsim salatası, roka, kırmızı soğan.

ha bir de fırınınız yakmadan yapabilirse sıcak tahin helvası öneririm üstüne. tahin helvasını ezip güvece ya da öyle bir kaba koyup fırına veriyorsunuz. eriyor orda. sonra çıkınca kaşık kaşık. balığın üstüne şahane.
  • kibritsuyu  (21.10.10 14:08:07) 
@kibritsuyu

sağolasın ama ben iyice yemek muzosuyum. yani haşlamak ne demek onu da söylersen iyi olur. yani nası bir kabın içinde yapılır? ocak/fırın?


@pisekar

sağolasın ama ben iyice yemek muzosuyum. yani közlemek ne demek onu da söylersen iyi olur. yani nası bir kabın içinde yapılır? ocak/fırın?
  • yasakani  (21.10.10 14:08:54) 
@kibritsuyu

evet, mantıklı geldi bana da bu 2. söylediğin.

bi patates salatası yapayım (nasıl haşlanır bu arada?)
bir de mevsim salatası yapayım(bu ne demek, nasıl yapılır?)
roka falan da atarım.
tahin helvası iyi olabilir ama beni çok kasar sanırım. yapması kolaysa deneyeyim.

mersi.
  • yasakani  (21.10.10 14:11:36) 
Almanların tipik patates salatası: Patates haşlanır, küp küp doğranır. Bir kapta 2 kaşık mayonez turşu suyu ile seyreltilir 1 tatlı kaşığı hardal konur, mümkünse 1 avuç kadar da maydonoz. Bunlar karıştırılır ve patateslerin üzerine dökülür - afiyetle yenir. Daha şükela ve daha ağır hali turşu suyu yerine şu toz salata soslarından -keyfinize göre, ben maydonozlu olanını seviyorum- yapılıp yine mayonez & hardal ilavesiyle patateslerin üzerine döküp yemek.


  • SiyamkedisiZorro  (21.10.10 14:11:59) 
oooo dünya bir gaz ve toz bulutuydu kısımlarına da girmek lazım. O zaman yaklaşık 1 kilo papates alınır kabukları soyulur, 1 çay kaşığı tuz ile yağsız suda haşlanır. çatal battında patatesleri çıkaracaksın, soğuk sudan geçirip öyle küp-küp doğrayacaksın. Gerisi için bkz. alman patates salatası tarifi.


  • SiyamkedisiZorro  (21.10.10 14:15:09) 
@yasakani dostum közlemek için fırını kullanabilirsin. iyice ısıttığın fırına tepsiyle sür. :)

kolay gele.
  • pisekar  (21.10.10 14:25:16) 
off hakikaten en baştan başlamak lazım galiba.
haşlamak: suyun içine koyup kaynatmak.
közlemek: normal şartlarda yanan kömürün direk üstüne koymak. kömür yoksa ağır ateşte yanan ocağın üstünde çevire çevire pişirmek. direkt ateşte. fırının ızgara özelliği varsa fırına koyarak da olur.

mevsim salatası: marul, roka, domates, hıyar, vs ağız tadına göre herşeyi doğra koy salatası.üstüne tuz limon zeytinyağı.
çoban salata: domates, hıyar, kuru soğan veya taze soğan (kuru soğan=normal soğan, taze soğan=yeşil uzun uzun olanlar) maydanoz, yeşil biber tuz limon zeytinyağı isteğe göre sirke.

tahin helvasını fırında eritme olayına hiç girme bu durumda. marketten alıp direk servis et. o zor iş.
  • kibritsuyu  (21.10.10 15:58:04) 
roka iyi gider


  • KadifeDevrim  (21.10.10 16:35:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.