[]

Minoxil gerçekten işe yarıyor mu?

herkes faydalı olduğu konusunda mutabık mı?




 
uzun süre kullanacaksin, kestiginde genellikle dökülme devam ediyor, genis alanlarda pek etkili degil...


  • the man who hears deepest inquisitions  (21.10.10 13:20:20) 
Kullanınca tüyler kalınkaşıp saç oluyor.Kullanmayı bıraktıktan sonra eski haline dönüyor.Bir ara araştırmıştım ve bulduğum sonuç bu.Ha kullanmadım ayrı mesele...


  • Evocati  (21.10.10 14:29:45) 
Minoxil markanın adı, genel olarak minoxidil işe yarıyor, herkeste farklı sonuçlar olsa da bende en azından saçın daha da incelmesini önlüyor. Dökülmeyi pek kesmiyor. Başlarda da dökülmeyi arttırabilir, ama saç çıkaranlar bile var kullanıp. Ama düzenli kullanmalısınız ve ömür boyu kullanmalısınız.


  • hair freak  (21.10.10 14:37:22) 
Ben de araya soru sıkıştırayım.

Benim saçlar sağlı sollu olarak kenarlardan açılıyor. şimdi bu minoxil spreyin fıs fıs fonksiyonunu iki tarafa ayrı ayrı 5'er sprey mi yapmalıyım, yoksa uzak mesafeden saçın sağ ve sol kenarını kapsayacak şekilde 5 sprey yeter mi?

İlk ihtimalde ilaca verdiğim para ikiye katlanıyor da... merak ettim. etkili olması için hangisi gerekiyor, böyle uzaktan mı yapılıyor bu?
  • hiko seijuro  (21.10.10 14:47:46) 
Günlük kullanımı 2 ml, spreyde sanırım 6 fısa mı tekabül ediyor, üzerinde yazar? Günlük miktarı iki tarafa da gelecek şekilde kullanmak mantıklı. Zaten fazla kullanılmaması gerekiyor. Uzaktan yapılması gerekmiyor, sürüp masaj yapman yeterli.


  • hair freak  (21.10.10 15:38:02) 
2 tarafa da 5'er veya 6'şar sprey sıkarsam bu sefer ayda 2 kutu kullanmam lazım. Bu da iki katı maliyet demek ama.

Sabah ve akşam 5'er defa sprey sıkılması halinde 50 küsür liralık ilaç 1 ay gidiyormuş. Ben ne yapıcam?
  • hiko seijuro  (21.10.10 17:25:23) 
Bir kutu bir ay gidecek işte, günde 2 ml dedim, spreyde kaç fısa tekabül eder bilmiyorum, yani demek istediğim şu; bir şişeyi 1 ay kullanacak şekilde iki şakağa da bölüp sıkın, günde bir veya iki kere kullanmanıza göre de miktarı belirleyin kaç fıs olacağını. Maliyet konusunda da şunu diyebilirim, isterseniz Ebayden kirkland ya da benzeri daha ucuz minoxidil alın illa minoxil forteyi kullanmak gerekmez. amza hangisi olursa olsun günlük 2ml doz.Fazlası anlamsız.


  • hair freak  (21.10.10 17:47:08) 
Anladım çok teşekkürler.

Sabah ve akşam 5'er sprey sıkımı ilacı 1 ay götürüyormuş. Bende saçta dökülme olan bölgeler birbirinden uzakta olduğu için tereddüt etmiştim. Sanki etkili olabilmesi için aynı bölgeye 5 sprey sıkılmalıymış gibi düşündüm, bu da maliyeti kafamda ikiye katladı.
  • hiko seijuro  (21.10.10 17:58:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.