[]

Kurban Bayramında İstanbul'da Kalacak Ev Aranıyor - Kiralık

Bayramda memleketine gidecek olup evini kiralamak ve para kazanmak isteyenler dikkat buyrun efendim..

Şimdi durumu biraz izah edeyim:

Kurban bayramında (22-26 kasım arası) İstanbul'da Avrupa yakasında Beşiktaş, Taksim, Ortaköy civarları ve hatta Sultanahmet tarafında bir ev arıyoruz. 4 veya 5 gün kalacağız buna göre 400 lira veya 500 lira vereceğiz. Öğrenci evi de olabilir bu, aile evi de ama görmeden asla karar veremeyiz. Fotoğraf istiyoruz yani..

Neden arıyoruz? - İstanbul'u gezmek için ( Tarihi mekanlar, Taksim , Ortaköy vs. ) İstanbula geleceğiz ve otele tıkılıp kalmayalım dedik.

Biz kimiz? Yaşları 27-34 arası değişen bir grup arkadaş. ( 3 Kız - 1 Erkek)(en düşüğü lisans mezunu (ben), düzenli bir işleri ve ev yaşamları olan kişiler bunlar, arada bir birbirlerinin evine yemeğe giderler; gezerler böyle sağda solda, özünde iyi insanlar hepsi)

Ne istiyoruz? 4 kişinin kalabileceği temiz bir ev. Yukarıda saydığım lokasyonlara yakın olursa iyi olur. Her evde 4 yatak olacak diye bir kaidemiz yok. 2 yatak ve 2 çek-yat olabilir. 3 yatak bir çek-yat olur.

Ne yapacağız evde? Genel olarak uyuyacağız. Arada bir TV izleyebiliriz. Sesi sonuna kadar açan hayvanlardan değiliz. Hiçbir komşu bizi gürültü yaptığımız için suçlayamaz sanırım. İçki içilir mi? Belki 1-2 bira içeriz. Abartmayız. Sarhoş olup kustuğunu görmedim bu dörtlünün. Adabımızla içeriz Ankarada.

Evde sevişilecek mi? Hayır. Sevgili olan bir çift yok burada. Eve adam ya da kadın atmayı da planlamıyoruz. Gece dışarı çıkarız ama gelip evde orgy yapmayacağız. Öyle niyetimiz olsa Ankarada yapardık çoktan.

Ekstralar ne olur? Sıcak su olması şart. Duş alınır evde mutlaka. 4 gün kokarız yoksa ki hiç hoş olmaz.(kendi havlumuzu getireceğiz tabi ki) Isınmamız gerek tabi geceleri uyurken.(sabah kapalı-gece açık olacak kombiniz.)("kaçta yakarız?" derseniz evde 40-50 derece arası idare ediyor bizi sizin evde de gaddarlaşmayız bu konuda)

Çalışır durumda bir kombiyi açıp kapatabiliriz. (gerizekalı değilim ben makine mühendisiyim - ajdar mode on)(harbiden makinacıyım ben)

Bunun için iki çözüm var:

1- Merkezi ısıtma ve sıcak su: 100 TL veririz ekstradan.(fazlasıyla yeter tahminim)
2- Kat kaloriferi ve Kombi: 150 - 200 TL veririz ekstradan. ( doğalgaz 4 gün yetecek kadar olmalı içinde bir de onunla uğraşamayız)

Buzdolabının en azından yarısı boş durmalı. (yiyecek içecek alıp koyma ihtimalimiz olabilir) İsterseniz bomboş bırakın bizim için farketmez. Belki çıkarır bir teflon tavanızı falan kullanabiliriz çizmeden tahta kaşıkla. Çay demlenebilir evde sabahları. Daha önce ocakta yemekte pişirdik, çayda demledik yapabiliriz bunları zorlanmadan. Kendi bulaşığımızı da yıkayabiliriz. Geri geldiğinizde yağlı tabaklar ile karşılaşmazsınız yani.

Sigara kullanıyor mu bu kişiler? Evet içlerinden ikisi kullanıyor. Evi duman altı bırakıp gitmeyeceğiz. Arada açar havalandırırız. Pencere kenarında içeriz.

Eve ayakkabıları ile girenlerden miyiz? Hayır değiliz. Terliğimizi de getireceğiz.

Eşyaları kırar döker mi bunlar? Niye yapalım öyle birşey? Kimseyi bu işe kalkıştığına pişman etmeyi planlamıyoruz. Dolaplarınızı ve çekmecelerinizi açıp karıştırmayız. Kırılmasından korktuğunuz eşyanız varsa alın kullanılmayacak bir odaya koyun; kapıyı kitleyin. Kimse bişeyinizi kırmak için uğraşmaz meraklanmayın. Yere bir bardak düşer de kırılırsa da hakkınızı helal edin artık. Her evde olan şeyler bunlar. Elektirik süpürgesi kullanmayı da biliyoruz. Onu da süpürürüz bu arada.

Başka? Kendi çarşafımızı ve yatak örtümüzü getiririz ama battaniye, yorgan gibi şeyleri sizden bekleriz.

Sormak istedikleriniz olursa diye sözlükten veya farazhi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz..

 
www.gunlukresidence.com
Bu işi profesyonel olarak yapıyorlar. Günlük kiralık residence daireleri var. Ama yer Beylikdüzü'nde, bilgin olsun.

  • dbilgener  (21.10.10 00:08:02) 
bayram 22-26 kasım arası değil ki?


  • bradshaw  (21.10.10 00:19:20) 
@bardshaw - tarih konusunda çok haklısın. 15-19 kasım diyecekmişim. yukarıdaki tarihler yanlış olmuş..

o değilde evini kiralamayı düşünüyorsan görüşelim..

@dbilgener - baktım mesaj attım bakalım dönüşleri olacak mı?
  • izafi  (21.10.10 20:20:54) 
tarih uymuyor maalesef. güzel olurdu; ama o esnada ailem burada.


  • bradshaw  (22.10.10 16:14:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.