[]

kediye dert anlatmak?

3 gündür bir yavru kedi sahiplendik ve bakımını zevkle yapıyoruz fakat bir sorun var ki bu kedicik 1 dakika bile bizim üstümüzden inmiyor. anladık oyun istiyor, oynuyoruz da fakat doymuyor bir türlü. sürekli üstümüzde. biz de hiçbir işimizi yapamaz olduk. bi odaya kapattığımız oluyor fakat bunu yapmak da istemiyoruz. bu durumdan etkilenir mi kedi? ya da kediyi üzerimizden nasıl uzaklaştırabiliriz. örneğin otururken sırtıma çıkıyor, indiriyorum tekrar aynı hızla çıkıyor.

ha bir de kedinin uyuması için gerekli ortam nasıl olmalı? 16 saat uyku falan yazılıyor yavru kediler için fakat bu kedi bizden az uyuyor gibi bir his var içimde.


 
bir çeşit oyuncakla oynatıp, hareketlendiğinde bu oyuncağı uzatırsanız daha iyi olabilir. yalnız oyuncakla oynatırken kendiniz aktif olarak oyunun içinde olmamaya özen gösterin.


  • mentuhotep  (20.10.10 20:11:01) 
ilgilenebileceği başka bişey lazım eet
ışıklı mışıklı böyle top gibi oyuncaklar görmüştüm
bi de sarsıldıkça şıkır şıkır ses çıkaran fare şeklinde ya da yine top gibi oyuncaklar var
duvara lazer tutup oynatmak da çözüm olabilir ama yine ilgilenmek zorunda kalırsınız
ışıklı ve sesli oyuncaklardan almak en mantıklısı gibi
bi de hayvan çok mu küçük? anne mi istiyo acaba kıyamam :/
  • cisterna  (20.10.10 20:17:36) 
kediler 1 yaşına kadar çok hareketli ve oyuncu oluyor, ha o yaştan sonra da oyun ister ama asıl aşırı hareketli çağı bu yavru halleri. anlattığınız durum gayet normal ama tabii genelde oynayıp yorulur bi köşede sızar sonra yeniden oyuna devam ederler.
odaya kapatmayın hele karanlık olursa zamanla insanlardan korkar, ürkekleşir hayvan. ceza gibi bişey.
onun yerine topla oynatın mesela. topu atın o koşsun atlasın zıplasın siz pek hareket etmezsiniz. petshoplarda oyuncakçılarda satılan küçük toplardan alın ya da kağıdı bile buruşturup kullansanız o oynar.
lazer sakın kullanmayın. aşırı yorar hayvanı. en fazla 1-2 dakika illa kullanıcam derseniz. yoksa deli gibi koşturuyolar ve kalp atışları çok hızlanıyor.
  • calaquendi  (20.10.10 20:18:17 ~ 20:20:35) 
bi poşeti top şekline getirmiştik onla 1-2 dakika oynuyor o kadar. sonra yine tepemizde. kabloları falan çok seviyor. şarj aletinin ince yerini uzattığımızda peşinde koşup duruyor ama yine bizi meşgul ediyor. iş yapamaz haldeyiz kısacası. lazer almayı düşünüyorduk fakat şimdi tereddütte kaldım son mesajdan sonra.

@cisterna
1, 1.5 aylık falan, muhtemelen anne istiyor da olabilir.

@calaquendi
mesela şimdi de bi odaya kapattım bunları yazabilmek için, ışığı açık tutuyorum. psikolojisi bozulmasa bari hayvancağızın böyle böyle.
  • kivanc1  (20.10.10 20:25:26) 
kabloları seviyosa bi top yün alın ona dolana dolana oynasın :)


  • cisterna  (20.10.10 20:30:36) 
ya işte dediğim gibi bu dönemler bütün yavru kedilerde benzer şekilde oluyor. çok hareketli ve oyuncu oluyorlar. oyuncak top konusunda ısrarlıyım. odanın bi köşesine atın yakalasın sonra bi daha atın, böyle böyle yorulur biraz uyuklamaya başlar. ha bu da kesin bir çözüm değil ama artık bi dönem idare etceksiniz napalım, sonuçta süper bir iş yapıp bir kedi sahiplenmişsiniz.


  • calaquendi  (20.10.10 20:56:15) 
bir sene sonra sen istesende o hayvan seninle oynamıycak, o yüzden tadını çıkartın bunun. uyku konusunda ortalık sessizleştiğinde o kendiliğinden uyur, uykuyu dert etmeyin. yada beş on dakika oynadıktan sonra yorulur o karanlık bi yere bırakın sızar kalır kendi kendine. oyun konusunda şu slaytlarda kullanılan laser pointerlar var onları tutuğunuz yere koşar o da bir oyun şekli. birde gece uyandığınızda ayakta olabilir veya sizin kalktığınızı hisseder yine oynamak için ayaklarınıza dolanırken kafasına basıverirsiniz aman dikkat.


  • ceo  (21.10.10 02:29:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.