[]

Motorsiklet Kazası

Arkadaşlar dün gece kardeşime (ehliyetsiz ve 16 yaşında) aracın biri çarpmış, ardından da kaçmış. Ehliyetsiz olduğu için zaten cezayı yiyecek kardeşim fakat adam kaçtığı için dava açın demiş avukat. (anneminde ifadesini aldılar velisi olduğu için) Şimdi dava açsak ne oluyor ki, adamdan birşey talep edebilir miyiz (yaralama yok şu an sadece ayağı şişmiş o kadar)
Avukatın dediğine göre kazadan kaçtığı için maddi manevi tazminat talep edebilirmişiz. Doğru mudur, yolu yordamı nedir?



 
kaçan şöförü bulduğunuzu varsayıyorum, zira yakalanmamışsa kimseye ceza kesilmez, ve mobese veya şahit yok ise yakalanması çok zor. plakasını bile almış olsan, adam iki şahit bulup kaza günü şurdaydım der, hakim kimi haklı görürse artık. misal tarikte adam senin sol aynanı kırıyor durmuyor bile, ve savcılık takipsizlik veriyor çünkü ispatı çok zor

ama yakalanmışsa yaralıyı hastaneye götürmeyip ölüme terketmek ihmal ile adam öldürmeye kadar savcının suçlayabileceği şeylerdir.
  • efruz  (30.12.07 18:07:49) 
Arkadaşlar kardeşim biraz iri yapılıdır, söylemesi ayıp tekme atmış arabaya plakası düşmüş, gelen polise plakayı vermiş. (herhalde plakasını almak fiilini yanlış anladı :)


  • skahvecioglu  (30.12.07 18:26:44) 
hakim yaralı adamın plaka tekmelediğini duyarsa tazminat fln vermez. ahaha yarıldım bu arada nası almış plakayı yav :) bana araba carpsa 1 ay yatarım orda.


  • sourlemonade  (30.12.07 19:28:43) 
şöyle düşünüyorum

çarpıp kaçsa yani durmasa, kardeşinin kalkıp arabanın plakasını sökmesi mümkün değil. demek adam durmuş ama kardeşin artık nası yaklaşmışsa adama, adam canını kurtarmak için kaçmıştır belki, sökülen plakasıyla zor kurtarmış, o kardeşine dava açmasın, ben durdum üstüme saldırdı zor kaçtım falan diye ahahaha
  • efruz  (30.12.07 19:53:10) 
ulan ne kardeşler var hulk mübarek, bence ortada fazla bir hasar yoksa dava açmayın ama adamdan motorun hasarını ödemesini filan isteyin davayle bir yere varmak çok zor çünkü.


  • asden  (31.12.07 10:45:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.