[]

Muaflığı İptal?

Şimdii, ben 4 yıl önce askerden muaf oldum. Ama eğri oturalım doğru konuşalım, gitsem gider yapar gelirdim. Bir ihtimal de herhangi bir sıkıntı olmazdı muaf yapan konu açısından. Neyse, benim tayfaların anılarını duyunca okuyunca ve PDR'de yaşadıklarını düşününce; olur da bir gün işsiz kalıp da iş bulamazsam muafiyeti kaldırıp (gönüllü başvurup) bi gideyim diyorum. Hem tecrübe katar, hem de para :)

Muaf olduktan sonra, gönüllü olarak askere gidilebiliyor mu?

önleyici edit: uzun süre işsiz kalmak ne kabustur! sorduğum, hani olursa..senaryosu

 
Sırf şu duyuru yüzünden tekrar muhaf hale gelebileceğinizi biliyor muydunuz?


  • harmonikhakaret  (19.10.10 10:22:40) 
aslında seni muaf ettiklerinde "sen işimize yaramazsın" diyorlar. muafiyetin varsa askere alınman biraz zor. "askerlik yapamaz" raporun var senin, artık kimse seni alıp başını belaya sokmak istemez.

askerlik anlatıldığı gibi değildir arkadaşım. nasıl bir şey olduğunu tecrübe etmek istiyorsan, 1 saat boyunca kıpırdamadan ayakta dur evde. bunu askerdeyken, günde bir kaç kere yaparsın. 2 saat boyunca otobüs beklediğini düşün, kesinlikle durakta oturamadığını, bir yere yaslanamadığını düşün.

"hem de para" derken asteğmenliği mi kastediyorsun? askere gidince kesin asteğmen olursun diye bir şey yok, doktor yada mühendis değilsen biraz zor.
  • hollowlife  (19.10.10 10:37:20 ~ 10:38:21) 
askere gitmeden 1 hafta önce bel fıtığı başlangıcı teşhisi konuldu. raporlarımı alıp gittim. orada kendimi hastaneye sevk ettirdim işte spor istirahati alayım, istirahat alayın falan diye. benden gören bir devrem de "ben de tüberküloz geçirdim iyileştim, ben de spor istirahati alırım belki" diye o da kendini hastaneye sevk ettirdi. ben spor istirahati aldım, çocuğu hastaneye yatırdılar. tetkik metkik derken askerliğinin bitmesine 2-3 ay kala çürük raporunu eline verip yolladılar. adam ne kadar "yarısını yaptım, bari bitirip terhis olayım" dediyse de olmadı. çürük raporunu aldı gitti.


  • kibritsuyu  (19.10.10 11:01:02) 
@all: açık konuşmak gerekirse, ben psikoloğum ve tanıdığım hiç bir psikolog kısa dönem yapmadı. hepsi uzun ve PDR birimlerinde masa başı geçirdi zamanını. bu açıdan bakınca, herhangi bir sakınca görmüyorum askerlikte. ha ben şu anda çalışıyorum ve yarın beni tutsan götürsen, tüm düzenimin içine edilir. fakat iş güç olmasaydı?

@harmoni: "tekrar muhaf hale gelmek" derken?

soruya dönersek; muaf olan biri daha sonra muaflığı GATA onayıyla(veya herhangi bir onay olmadan) iptal ettirip de askerlik yapabilir mi?
  • jesterdvine  (19.10.10 11:18:01) 
sana çok samimi bir tavsiyem, gidip gata'da bunu yetkili birine danışman, bu konuyla ilgilenen tabip albayla görüşmek istiyorum de, mutlaka yardımcı olurlar. askeri hekim personel bu konularda çok ilgilidir sana her ihtimal için oluşacak senaryoyu anlatacaklardır uzun uzun. hem psikologlar kesinlikle uzun dönem yatarak geçiriyorlar hiç merak etme (meslektaş tavsiyesi)...

olmazsa en yakın askerlik şubesindeki, şube başkanına sor, asteğmen filan olmasın ama bildiğin şube başkanı subay'a sor, o da bir çay eşliğinde gerekli bütün bilgileri sağlayacaktır sana.

hem para kazanırsın asteğmen maaşı iyidir ;)
  • karrdanadam  (19.10.10 11:57:22) 
Bunu gata'da bir meslekdaş bulup konuşman daha doğru olabilir. Bir ihtimalle muafiyet gerektirecek durumun ortadan kalktığına ve an itibari ile askerliğe elverişli olduğunu gösterir bir rapor alabiri ve başvurabilirsin.


  • thefin  (19.10.10 12:24:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.