[]

uyku sorunu gibi bir şey

merhaba uykusuzlar,
şimdi şöyle ki sabah gözlerimi kendim açmadığım sürece isterse 15 saat uykudan sonra alarm sesine uyanmış olayım yine yataktan çıkamıyorum uykumu alamamış gibi yorgunluğu üzerimden atamamış gibi bi halde oluyorum yataktan çıkamıyorum. neyse hadi kalktım diyelim ölü gibi oluyorum akşam kendimi eve zor atıyorum eve gideyim hemen yatarım diyorum yatmıyorum gece oluyor sanki benim güneşim yeni doğdu benim sabahım yeni başladı gibi ne uyku kalıyo ne bi yorgunluk ciddiyim ya şaka değil. acayip bir durum zihin olarak fizik olarak acayip bir zindelik geliyor. özellikle zihnim algılarım feci açık oluyor ben ünide falan bu gece 2 saatlik ( 2 saati geçmez ) ders çalışmaları ile sınavları verdim. yani inanılmaz bi enerji ve zihin açıklığı oluyor. sabaha kadar duruyorum uykum gelmiyor uyumak için çabalıyorum. işe sürekli 10 da gider oldum bu beni rahatsız etmeye başladı. işten bana afratafra yapan yok ama ben böyle olsun istemiyorum.
ciddiyim benim için büyük problem olmaya başladı artık. normal olayım diyorum ya tek istediğim bu yani. araştırdım iki tarafta da vampir geni yok.
ne yapsam nasıl kurtulsam.
son olarak böyle olanınız var mı layn ?

sana sığındım eşkiduyuru

 
bende de gece algı coşması var gündüz ya da akşam 2 saatte 1 konuyu zor bitiriyorum odaklanamamaktan ama gece 2 saati bulmadan tüm konuları devirmiş oluyorum bi de tipim de daha düzgün oluyo geceleri ya:S


  • sweeney  (19.10.10 00:44:44) 
ben de böyleyim. bazı insanların metabolizması bu şekilde çalışıyor. hatta bunun bir adı vardı ama şu an hatırlayamadım.


  • orpheus  (19.10.10 04:19:14) 
sigara kullanıyor musunuz? sigara metobolizmanın sabah işlevlerini acaip etkiliyor.
ayrıca bu şekilde işleyen çok insan var yani tek değilsiniz. sabah çekilmez suratsız ve ölü gibi olup akşam 5 ten sonra ayılan birini yakinen tanıyorum şahsen. iş verimini de düşürüyor malesef.
uzun yıllar bu şekilde yaşadıktan sonra çeşit çeşit ilaçlara başvurdum, vakitli uyursam vakitli uyanırım diye. onlar da ertesi gün mallığını had safhaya çıkarıyorlar, tavsiye etmiyorum.
papatya çayı, mate çayı filan diycem, hani kocakarı ilacı gibi geliyor ama hakkaten öyle değil. özellikle papatya çayı inanılmaz rahatlatıp mis gibi uyutuyo insanı, ertesi gün de gayet sağlam uyandırıyo.
bir de sevdiğiniz bir işte çalışmanızı, hayata karşı pozitif yaklaşmanızı, hayatınızı uyanmak isteyeceğiniz bir hayata dönüştürmenizi salık veririm. uyku problemlerinin büyüüüüüüüüüüüük bir bölümünün kökeninde keşfedilmemiş mutsuzluklar yatıyor.
tatlı rüyalar
  • ahandanick  (19.10.10 11:10:46) 
aynen ben de boyleyim. butun gun uyuklayip aksam 5 ten sonra cin gibi oluyorum.
ben uzun yillar uyku duzeninin sabaha dogru yat ogleden sonra kalk olmasindan kaynaklandigini dusunuyorum.
spor yapmak ise yariyor.
  • tryit  (19.10.10 11:29:37) 
Melatonin hapları var belki işe yarar, bir süre alıp düzene girdikten sonra kesersiniz. Sözlükte okumuştum;

53.uyku bozukluklarına iyi geldiğini bizzat tecrübe ederek gördüğüm sevimli hormon. şöyle ki; uzunca bir süre (yaklaşık 4 ay) sabah 6'da yatıp gündüz en erken 3-4 gibi uyanmayı alışkanlık haline getirmiştim. tekrar düzene girmek için erken de kalksam, hatta sabah olunca hiç uyumayıp akşam erken uykum gelsin diye 25 saat uyanık gezmeyi de denesem bir türlü uyku saatimi normal zaman aralığına çekemiyordum. bünye alıştığı için kendimi zorlayıp uyumadığım gündüzlerde çok yorgun oluyor, akşam olup hava karardığında "hah şimdi yatıp uyuyacağım" derken birden uykum kaçıyor, ertesi gün sabaha kadar yine oturuyordum. bir ümitle aldım bunu. valerian root ile beraber 3 gün boyunca 6 mg kullandım. dördüncü gün kestim. 1 hafta dolmadan düzenim normale döndü. buradan bu hormona teşekkür etmeyi borç bilirim.
  • hair freak  (19.10.10 14:28:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.