[]

Araba tavsiyesi

Şu günlerde 2.el araç piyasasını takip etmeye başladım. Bir araba almak istiyorum. Bu işten pek anlamadığım için sözlükçü arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

-Dizel,
-1.300, 1400 cm3 motor aralığında
-Yakıt tüketimi ekonomik,
-2.el piyasası olan
-Corsa, Fiesta vb. araçlara dair tavsiye bekliyorum.

Corsa düşünüyordum fakat Silverline, Essentia, Njoy falan derken kafam karıştı ama ne demek istediğimi anladınız sanırım. Bu tarz bir araba bakıyorum . Marka, model tavsiyelerinizi beklerim efendim.

 
max bütçe?


  • rentts  (18.10.10 23:01:57) 
Corsa'nın yakıt tüketimi iyidir. Güzel bence son kasa corsa. essentia, njoy falan da bunların paketleri. çelik jant vb. gibi ekstra özellikler. corsa'nın en boş ve en ucuz paketi essentia idi zannedersem.

Fiesta'da son kasası için konuşuyorsak güzel araba ancak içi biraz basık geliyor bana. corsa daha geniş gibi eğer bu önemliyse.

Bunun dışında yine son kasa clio'lara bakabilirsiniz ama 1.2 motor değilde 1.4 motorunu düşünün. 1.2 nin performansı beni kesmiyor. Bunun dışında yedek parçaları ucuz ve çok rahat bulabilirsiniz ama arabanın malzeme kalitesi(iç, dış) çok iyi değil ama tipi güzel.

Dizel arıyormuşsunuz dizel motorlarda peugeot ların performansı da güzel. Ama 206 falan sağlam değil malzeme kalitesi olarak. Kaza yapma durumunda çabuk göçüyor. Ancak motor, performans ve yakıt tüketimi olarak güzel.

wv polo var ama bu sınıftaki diğer araçlara nazaran daha pahalı.

Bütçe söylerseniz daha çok yardımcı olabiliriz.

edit: pardon dizel bakıyormuşsunuz ben clio 1.2 için falan yorum yapmışım bunu dikkate almayın.
  • stroyaa  (18.10.10 23:07:45 ~ 23:13:03) 
arkadaşlar çok teşekkür ederim. bütçem 19000 civarı.

corsa'nın ikinci elde değerli olduğunu, elden çıkarmanın ilerde rahat olacağını ve yakıtı çok az tükettiğini söylediler ve genelde corsa üzerinde durmaktayım. 1.2 düşünmüyorum. daha çok şehir içinde kullanılacak araç.

clio ve polo'laıda bakılacaklar listesine ekledim. sanırım VW beni biraz aşar ama bakalım modellere.

evet beyler durmak yok, tavsiyelere devam :)

@barfilozofu, haber veririm elbette :D
  • rosencruz  (19.10.10 00:45:09 ~ 00:46:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.