[]

şemsiyelerin sapı neden ortada olur?

bi kenara daha yakın olacak şekilde yapılsa daha kullanışlı olmaz mı? böylece kıçımız ve bir omzumuz ıslanmak durumunda kalmazdı. dengede tutma kolaylığı desem kaç gram ki ağırlığı, tüfek gibi omza dayanıp tutulabilir.




 
nasil kapanacak o zaman? simetrisi bozulur.


  • tryit  (18.10.10 13:33:09) 
panpa en önemli olay denge bence


  • deeperdown  (18.10.10 13:34:26) 
tryit; iyi de şemsiyenin görevi ıslanmaya karşı korumak değil mi? mantıken estetik durması ikincil önemde olmalı. (çok şartsa tikiler için ayrı şemsiye yapılabilir) kapanırken de aynı şekilde bir taraf daha uzun bir taraf daha kısa kalacak şekilde kapanır. adamlar uzaya çıkan gemi yapıyor da simetrik olmayan şemsiyeyi mi kapatamayacaklar?

deeperdown; dediğim gibi sorun sırf dengeyse bir omza dayayacak şekilde taşınabilir.
  • halanne  (18.10.10 13:39:03) 
agy; yağmurluk, elinde taşıdığın çanta, kitap vs eşyayı korumuyor ama.
ayrıca depremde evler yıkılıyor, yanıt veriyorum çadırda yaşayalım. yıkılsa bile kimse ölmez.

  • halanne  (18.10.10 13:42:10) 
  • janavarorion  (18.10.10 13:50:01) 
bir saniye ya, sapı yanda olsa, onu tutan kol ve omuz komple ıslanmaz mı asıl? ben mi canlandıramıyorum gözümde, niye kimse bunu düşünmemiş?


  • vejeteryan vampir  (18.10.10 13:50:53) 
kafaya sapka olarak takilan semsiye en guzeli. ancak giymek/tasimak biraz medeni cesaret istiyor.

bu yazlik sanirim: galeri.milliyet.com.tr
  • ot  (18.10.10 13:53:40) 
İki kişinin ıslanmadan rahatça kullanabileceği, iki saplı şemsiyeler de var.

Janavarorion'un yolladığı linkteki de ilginç bir model işte.

Aslında uzak doğuda çok eski zamanlardan bu yana kullanılan pek çok ekzantrik model şemsiyeler bulunuyor.
  • july14  (18.10.10 14:02:56) 
vejeteryan vampir., sapı tam kenarda olmayacak ki. sapın olduğu kenar, diğer tarafa göre biraz daha kısa olacak. bir omuz genişliğinde olacak yani. diğer taraf ise kafa ve omuzu alacak şekilde daha uzun olacak. aynı şekilde ön ve arka da.

janavarorion'un linkine tıklarsan daha kolay anlarsın.
  • halanne  (18.10.10 14:06:07) 
sapın olduğu tarafın tersinden esen ilk rüzgarda şemsiyesiz kalmamak için orta bulunur saplar. rüzgarda uçmayacak malzemede pahalı olur.


  • hipogrif  (18.10.10 14:11:16) 
ama yine de, sapı ortada olan şemsiyeden ıslanan omuz-kol, bu kenara daha yakın şemsiyede de haydi haydi ıslanacak?


  • vejeteryan vampir  (18.10.10 14:18:46) 
janavarorion'un linkini verdiği fırtına şemsiyeleri var. rüzgarda ters dönmüyor kesinlikle. bende bir tane var oradan biliyorum. tam yuvarlak değil biraz daha dar ve uzun şekilli.


  • quasiromantic  (18.10.10 15:50:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.