[]

Matemaik Yurtdışı Yüksek Lisans

Derdimi fazla uzatmadan sorayım. Türkiyede anadolu universitelerinin birnden 2.20 ortalama ile matematik bölümünden mezun oldum. Öğretmenlik yapmak istiyodum ama formasyonla ilgili bir sorun olustugu icin o sansım biraz azalmıs bir durumda.

Yurtiçinde ya da özellikle yurtdışında matematik veya iktisat üzerine yüksek lisans olanakları nasldır? özellikle yurtdışını soruyorum cunku amacım gidip hem dili(ingilizce) gelisirmek hem de mesleki anlamda rahat is olanakları saglamak maksatlı egitim almak.

ne yapmam gerekmekte, nerelere basvurup daha detaylı bir bilgi alabilirm?

7-10 bin lira arası param var. gittigim zaman sanırım ilk planda yeterli olabilir? orda calısadabilirim. hatta calısırsam daha guzel olur :)

 
yurtdışında ortalama bir yerde yapmak istiyorsan zaten ortalamanın üstü iyi bir ingilizceye sahip olman gerek. öğrenci vizesiyle gideceğin için sana belirli bir limit saat veriyorlar çalışman için fakat bu yeterli olmaz gibi.(izinli, kaçak çalışmak sana bağlı ama zor). 2.20 de bir handikap ayrıca. sen iyice bir araştır. gitmek istediğin ülkeyi ya da universiteleri belirle ve onların internet adreslerinde zaten istedikleri şartlar vardır.


  • jason burun  (17.10.10 12:33:48) 
moralini bozmak gibi olmasin ama bence zor bu is.
ortalaman dusuk, ingilizcen cok iyi degil anladigim kadariyla. isim yapmis taninmis bir uni den mezun degilsin. elindeki para yurtdisinda bir universitenin egitim masraflarini karsilamaktan cok uzak. burs bulma ihtimalin dusuk... bence yurt icinde iyi bir universitede yuksek lisans yap once, bir kac publication falan cikar, sonra basvur yurtdisina.
yine de kolay gelsin.
  • tryit  (17.10.10 13:48:17) 
iş istiyorsan matematik mastırı mantıksız akademik bilgiler ne işine yarayacak ki, bilgisayar yazılım falan üzerine yap bu tarz programlar tam senin dediğin sanayi için profesyonel iş gücü yetiştiriyor. 10 bin lira az sen onu 20 yap.


  • loquacious  (17.10.10 16:26:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.