[]

Öğrenim kredisinin kesilmesi ile ilgili bişeyler

Şimdi efendim 3 yıl önce üniversiteye başladığımda 5 yıllık bi sözleşme imzaladım bu öğrenim kredisi için. 3 yıl okuduktan sonra kaydımı sildirip başka bi üniversiteye geldim işte. 2 yıl sözleşmem daha olmasına rağmen kesildi bu öğrenim kredisi.

öncesinde bana herkes "dilekçe yazarsan kesmezler" diyordu. dilekçe yazdıktan 1 hafta sonra kestiler amk. galiba kesmeyeceklerdi, ben uyandırdım.

neyse, bu kredinin geri kalan 2 yıllık kısmını da alma durumum var mıdır acep? biraz sıkışık durumdayım da, geri ödemesi kol gibi olacak olsa bile muhtacım.

 
üni değişikliğinde normalde kesmiyorlar ancak 2 sene sınıf tekrarı fln yaptıysan kesiliyor (başıma geldi ordan biliorm). aldığın 3 senelik kredi miktarı üzerinden ödeme yapıcan ve normal kredi anlaşmasında olduğu gibi okul bittikten 2 sene sonra başlayıp 2 seneye yayılan bi ödeme planı deil, direk kesildiği yıldan başlatarak 1 sene içinde geri istiyorlar. herhangi bir yerde sigortan yoksa, öğrenci olduğunu belirttiğin bir dilekçeyle yurtkura başvuruyorsun 1 sene ödemeyi erteliyorlar. faiz işlemeye devam ediyor tabiki bu ay sonuna kadar dilekçeyi vermen lazım yalnız.


  • bebek terlik  (16.10.10 23:11:48) 
"üni değişikliğinde kesmezler"den kasıt yatay geçiş falan mı, yoksa benim gibi gibi kayıt sildirip başka bi üniversiteye geçmek de dahil mi olaya? pek başarılı bi öğrenci değildm kabul ama alttan aldığım dersler hiç kesin sene kaybettirecek kadar olmamıştı. ona göre dilekçe veririm de.

bir de yani dilekçe versem bile devam ettirilmez mi yani?
  • akatreil  (17.10.10 02:35:58) 
öss ile okul değiştirdim bende, tekrar öss ye hazırlanırken zaten repeat öğrenciydim, 2 sene üst üste 1.8'in altında gözüktüğünden dolayı diğer bir deyişle başarısız öğrenci olarak gözüktüğümden dolayı yurtkurdaki kadının dediği, sözleşmede yazıo 5 senelik diye 5 sene verilcek diye bir kaide yok 2 sene üst üste başarısız olunursa ödemeler kesilir, aldığın kredi üstünden hesaplama yapılıp geri ödeme planı çıkarılır demişti.eğer okul değiştirmeden önce 2 sene aynı sınıf olarak gözükmediysen kayıtlarda kredin kesilmez. ama 2 sene sonunda hala aynı sınıf olarak gözüküosan gözünün yaşına bakmıolar önüne ödeme planını koyuyolar.


  • bebek terlik  (17.10.10 04:46:56) 
1,80'nin altındaydı evet. şimdi anladım. teşekkürler.


  • akatreil  (17.10.10 14:14:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.