[]

HDD ısınması

Evet başlıktada anlaşıldıgı gibi benim notebookun hddsi aşırı ısınıyo ki 50 derece bana normal gelmeye başladı.Bazen 67-68 i bile görüyo, tabi 70 lere ulaşınca pc resetleniyor.Aynı sorun yüzünden teknik servise göndermiştim ve hdd yi değiştirmişlerdi; ama üzerinden 2 hafta geçti ve aynı sorun yine başladı.Notebookun altında sogutucumda var, ama çokta işe yaramıyor açıkçası.Fanda tozlanma falanda yok.Önerilerinizi bekliyorum.(şuan 52 derece)




 
70'e yaklaşıyor benim önerim bilgisayarı kapatman...


  • cnky  (16.10.10 13:56:58) 
Fanla alakası yok
50 derece orta halli bir sıcaklık.
35-40 iyidir...
Laptop soğutucu bu gibi durumlarda fayda sağlamaz.

Sorununa gelince;
Durum sadece hdd'den de fazla işlem oluyor olması. Bunun nedeni;
-Hdd de yer kalmaması (C sürücüsü için)
-RAM'in bir sebepten ötürü düşük olması (yerinden oynamıştır ve sadece bir tane ram çalışıyordur şuan). ram değerini kontrol et.
-Arka planda muazzam işlem vardır.
-Bir virüs devamlı hdd den bir şeyler okuyor olabilir.
-Arka plana disk birleştirici çalışıyor olabilir.
-Arka planda dosyalar taranıyor olabilir(virüs programı)

Kısaca HDD de devamlı bir işlem yapılıyor...
  • janavarorion  (16.10.10 15:06:13 ~ 15:07:00) 
valla söylediklerinin hiç birisi bana uymuyor.

-yer yeterince var %60ı falan boş
-Ram değerleri yerinde 4gb DDR3
-Muazzam işlem nedir onu çözemedim
-Format, virüs taraması vs. yaptım zaten sorun yok.
-Arka planda disk birleştirici çalışıp çalışmadıgını bilmiyorum.

arada bir mavi ekran vermeye de başladı bad sectorden süpheleniyorum
  • Tam1Hi0n3  (17.10.10 00:29:26) 
Arka planda çok fazla işlem yapılıyordur HDD üzerinde. Onu demek istedim.

Aynı sorundan dolayı daha önce teknik servise gitti ve değişim yapıldı diyorsun. Belli ki bu sorun HDD ile ilgili değil. Başka bir donanımsal sorun veya firmware den dolayı olması gerek.

Öncelikle laptop un modelini internette bir aratıp, diğer kullanıcılarında bu HDD olayından şikayetçi olup olmadığını bir kontrol et.
  • janavarorion  (17.10.10 10:47:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.