[]

[ Anti-Virus ] Hepsi iyiyse hangisi kötü ?

16 milyon adet anti-virus programı var peki hangisi iyi? web sayfalarına bakarsak karşılaştırmalarda hepsi en iyisi olduğunu iddia ediyor. anti-virus programlarını ciddi anlamda inceleyip bir sıralamaya koyan şirket ya da web sayfası var mıdır?

herkesin gönlünde bir antivirus programı yatar.. bende f-secure yatar ama önemli olan bu değil objektif bişey lazım.


 
bence anti-virus programları zaman icin de işlevini yitirmektedir.bi şekilde bulamadikları virus oldugunu dusunmekteyim..

ben kullanılabilirse deep freeze i onermekteyim..
  • isott  (28.12.07 09:29:05) 
tabiki kaspersky zonealarm ortaklığı. çok objektif olarak. :) Kaspersky'nin dünyanın en iyi antivirus firması olduğunu kabul etmeyene rastlamadım. zone alarm'da en iyi firewall ise bu ortaklık tamamdır.


  • thefirstfbli  (28.12.07 09:34:52) 
virus bulletin 1998 yılından beri antivirüs yazılımlarını test ediyor. o tarihte nod32 ver 1.00,

kaspersky ise v3.0.119 imiş. son testlerde kaspersky 6.0.2.621, nod32 ise 2.70.32 sürümüyle katılmış.

bu testler farklı işletim sistemleri üzerinde sürekli olarak yapılmaktadır. wildlist denilen gerçek hayatta karşılaşabileceğiniz virüslerle yapılmaktadır. bu testlerin yapılmaya başladığı 1998 yılından beri kaspersky 15 kere bu testi geçememiş(40 denemede 15), nod32 ise 3 kere geçememiş (47 denemede 3. ayrıca eset'in ilk başarısızlığı nod32 ile değil, başka bir yazılımla olmuş)

haliyle, bir antivirüs yazılımının iyi olup olmadığını söylerken, neye göre değerlendirdiğinizi de söylemeniz en mantıklı yöntemdir. arabirim, özellikler, sistem kaynaklarını ne kadar harcadığı gibi kimi şeylere dikkat etmek gerekir. vb test sonuçları, mümkün olduğunca nesnel yaklaşabileceğiniz verilerdir. bunun dışında, sistem kaynakları kullanımı, kullanıcı arabirimi gibi dikkat edilmesi gereken şeylere de kullanıcı karar verebilir.

not: verileri tekrar gözden geçirdim, hataları düzelttim. ayrıca benimkullanmış olduğum antivirüs yazılımları içerisinde en beğendiğimi de belirtmemişim. benim tercihim son 4 yıldır nod32 dir.
  • hunter the dayworker  (28.12.07 11:28:27) 
reviews.cnet.com

Bana göre de Kaspersky...
  • ermanen  (28.12.07 20:18:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.