[]

Kedi ve Kuduz şeysi

Dil-Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde bir sürü kedi vardır, bilen bilir. Yıllardır burada yaşayan bir kedi var, sarı siyah karışımı. Genelde okulun içinde takılır, okulun bahçesinden uzağa gittiğini de görmedim (arabaların üstünde uyuyor haspam.) Dün okulun içindeyken bir kucağa aldım, sevdim falan. Sonra gitmemesi gereken bir yere gittiği için uzaklaştırmak isterken (ve evet, hazır almışken severim biraz daha diye.) bir kez daha kucağa almak gibi bi mallık yaptım ve huysuzlanıp tırmaladı, azıcık da ısırdı. Herhangi bir kanama olmasa da, kızarıklıklar falan oldu, ısırdığı yerde derinin altında hafif kan birikti falan. Çoğu kişi o kedide kuduz olmaz dese de içimi rahatlatmak için hastaneye gittim. 10 gün boyunca gözle dediler, tetanoz aşısı yaptırttılar. Şimdi sorum:
Bu kedide kuduz olma ihtimali nedir, teknik olarak sokak kedisi ama okulda yaşıyor, insan canlısı da (Daha önce de sevdim, zaten genel olarak herkesin sevdiği bir kedi.)
Bugün okulda görmedim, gerçi yağmur yağdığından Farabi salonunun içindedir büyük ihtimal ama sonuçta görmedim. Ve o an sormadım ama, benim 10 gün boyunca kediyi rapor etmem falan mı gerekiyor? Yoksa, atıyorum, 1. haftanın sonunda kediyi görmemişsem söylemem yeterli mi? Fazla evhamlı olduğum için bu konuda, korkuyorum istemesem de.


 
kediyi gözle derken işte saldırganlık, ağız köpürmesi, su ve ateşten korkma vs. tipik kuduz belirtileri var mı demek istemiş olabilirler. bir de kuduz çoğunlukla tilki vs. vahşi hayvanlardan köpek, kedi gibi evcillere geçtiğinden şehirlerde çok sık görülmüyor diye biliyorum.


  • calaquendi  (15.10.10 16:22:04) 
kedilerde kuduz olunca bir müddet sonra ölür, senle temas ettikten sonra kedi ortadan kaybolur ölürse diye denir. ha birde tabii, aksiyonlarının gözlenmesi.


  • kobretti  (15.10.10 16:36:59) 
şehrin ortasında kedinin kuduz kapma olasılığı çok çok düşük. korkmana gerek yok. için içini yiyecekse kediyi görünce bir veterinere göster.


  • no avalon  (15.10.10 16:49:27) 
tutmaya çalışınca ısırması normal. tipik sevilmekten sıkılan kedi davranışıdır. zaten kedi de bildiğiniz bi kediymiş. bence korkmanıza gerek yok.


  • babooshka  (15.10.10 16:59:30) 
bir şey olmaz. beni de hastanede bir kedi ısırmıştı elmayralık yaparken, hastanede olduğum için yırtamadım, 3 adet kuduz aşımı oldum paşa paşa ama gereksizdi. ısırılıp tırmalandıktan sonra ellerini sabunla dezenfekte ettiyseniz ve olmadı terramicin vs sürdüyseniz başka bir şey olmaz.

hep gördüğünüz ve belirli bir yerde takılan kedide kuduz vakası olması sıfır diyebilirim. zaten görürsünüz kediyi, sanmıyorum ki ağzı köpürsün delirsin bu arada. boşuna evham yapmayın. kedidir, ne yapsa yeridir.
  • deliberte  (15.10.10 19:35:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.