[]

Finansal araçlar ile ilgili kaynaklar

Sermaye Piyasası dersinden sunumum var Finansal araçlar ile ilgili. Başka bölümde okuyorum bu dersi sadece iibf den seçmeli aldığım için konuya hakim değilim. Bakıyorum netten ama pek fazla içeriğe ulaşamıyorum daha doğrusu anlamıyorum.
Daha anlayabileceğim dilde açıklayan birşeyler var mı?
Sanırım 9 adetmiş. Bunları açıklamam gerekiyor.


 
--------------
11. Finansal piyasa araçları nelerdir?
Hazine Bonoları: Kısa vadeli bir borç aletidir. Vadeler 3, 6, 9 ay olmak üzere bir yılın altındadır. Üzerinde faiz kuponu yoktur.
Ciro Edilebilir Mevduat Sertifikası: Bankalara belli bir vade için yatırılan paralar karşılında, mevduat sahibine yatırdığı paranın tutarını ve vadesini göstermek üzere verilen hamiline yazılı bir belgedir. Bu belge rahatlıkla tedavül etmekte ve bankalara devredilmektedir. Devredilebilir olması mevduat sertifikasının en önemli özelliğidir.
Finansman Bonosu: Finansman bonosu büyük bankalar ve tanınmış şirketler tarafından çıkartılmış kısa vadeli borç aracıdır. Kısa vadeli tahvil ve emre yazılı senetler arası özellik taşıyan finansman bonoları ülkemizde henüz gelişme aşamasındadır.
Geri Satın Alım Anlaşması (Repo): Repo belirli bir vade sonunda belirli bir faiz ya da fiyatla geri alma taahhüdü yapılarak gerçekleştirilen tahvil satış anlaşmasıdır.
Banka Kabülü: Bu para piyasası aracı, uluslararası ticaret süreci içinde yaratılmaktadır ve birkaç yüzyıldır kullanılmaktadır. Banka akseptansı (çeke benzeyen bir ödeme biçimi) bir firma tarafından tanzim edilen gelecekte belli bir tarihte ödenebilir bir tür bonodur (poliçe).
Banka Bonoları: Banka bonoları bir bankanın borçlu sıfatıyla düzenlediği emre muharrer bir senettir. Vadeleri en az 90, en çok 360 gün olabilir.
Eurodolarlar: Eurodolar ABD dışındaki yabancı bankalara yada ABD bankalarının dış ülkelerdeki şubelerine yatırılan ABD dolarına denilmektedir.
Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler: Firmalar ve bankaların alacaklarını karşılık göstererek çıkardıkları, belirli bir faiz içeren ve alacakların vadesinden önce paraya çevrilmesine olanak veren menkul kıymetlerdir.
-------
bu aracları tek tek arasan baya sey bulursun haklarında..
  • kennym  (14.10.10 23:24:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.